aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Πρώτη αποστολή εξετελέσθη!

Απόλλων: Πρώτη αποστολή εξετελέσθη!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στις 15 Μαρτίου, όταν επισημοποιήθηκε το πρόωρο τέλος της σεζόν 2019-20, σε καμία περίπτωση η διοίκηση του Απόλλωνα δεν πιάστηκε απροετοίμαστη. Ο Νίκος Κίρζης και οι συνεργάτες του είχαν πανέτοιμο το πλάνο της επόμενης μέρας και αμέσως, επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να κερδίσουν το πρώτο στοίχημα. Δηλαδή, της διευθέτησης των αποδοχών, της αναπροσαρμογής συμβολαίων και αν είναι δυνατόν, της εξασφάλισης του πολυπόθητου «ναι» από ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη μετεγγραφική ακίδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Και έχοντας ευελιξία, έβαλαν το πρώτο «νι»! 

Σταδιακά και κυρίως με ουσιαστικές κινήσεις, οι κυανόλευκοι τοποθέτησαν τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και πλέον, έχοντας την ευχέρεια του χρόνου, προχωρούν πιο κάτω ώστε το ρόστερ της νέας σεζόν να πάρει την τελική του μορφή. Λειτουργούν με γνώμονα την απόφαση για μείωση του προϋπολογισμού κατά 10% (τουλάχιστον) σε σχέση με πέρσι. Ο Νίκος Κίρζης, μάλιστα, παρουσιάζεται κάθετος. Οι αναπροσαρμογές συμβολαίων με τους παίκτες που συνεχίζουν έγιναν σε αυτή τη λογική, με τη διοίκηση να δηλώνει σε αδρές γραμμές ευχαριστημένη από την ανταπόκριση, παρόλο που υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες.

Διαβάστε επίσης: Το ξέκοψε για Ενσούε ο Φανούριος, οι αναφορές για Σατσέτι, Νταμπό και Λάρσον

Επιτυχία αποτελεί η διατήρηση στο ρόστερ του Ζοάο Πέδρο, ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα τις τελευταίες σεζόν με μειωμένες μάλιστα αποδοχές, επεκτάθηκε η συνεργασία με τον (ραγδαία) εξελίξιμο Ιωάννη Πίττα, ενώ νέο συμβόλαιο κέρδισε ο «γερόλυκος» Γιώργος Βασιλείου. Στη μετεγγραφική σκακιέρα, παραλλήλως, τοποθετήθηκαν δύο «πιόνια» και άλλο ένα θεωρείται είναι ζήτημα χρόνου να πάρει θέση, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση.

Ο Γάλλος Νικολάς Ντιγκινί και ο Σενεγαλέζος Βαγκαλί Νταμπό που αγωνίζονται στη γραμμή κρούσης υπέγραψαν προσύμφωνο συνεργασίας, την ίδια ώρα που με τον Ντάνιελ Λάρσον επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία. Με τον πρώτο, δηλαδή τον Γάλλο επιθετικό του Άρη Θεσσαλονίκης, το φλερτ χρονολογείτο από τον περασμένο Ιανουάριο. Και όπως αφήνεται να διαρρεύσει, η συμφωνία στο οικονομικό σκέλος είναι κατά 25% πιο κάτω σε σχέση με την πρόταση που είχε υποβληθεί προ λίγων μηνών στον υψηλόσωμο Ντιγκινί.

Από τον Απόλλωνα αποχώρησαν οι Φώτης Παπουλής, Φακούντο Περέιρα, Αντριάν Σαρδινέρο και οι νεαροί Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, Γιάννης Βασιλειάδης, Αντώνης Μήτας, Σάμου Βολοτίνεν. Με εξαίρεση τον πρώτο, οι υπόλοιποι παίκτες κατά τη λήξασα σεζόν, δεν είχαν την προσδοκώμενη προσφορά. Πινελιές θα γίνουν στην ομάδα, πάντως, και με την προσθήκη παικτών κάτω των 21 ετών.

Με αυτά και μετά, μπαίνει τελεία στο πρώτο σκέλος του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, ενώ γίνεται πραγματικότητα και η επιθυμία του προπονητή για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των υποθέσεων προκειμένου να διευθετήσει άλλα ζητήματα. Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, θα έχει στη διάθεσή του ισχυρό κορμό παικτών κατά την έναρξη της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί επί κυπριακού εδάφους (μάλλον στις Πλάτρες). Βλέπετε, η… δουλειά γίνεται ουσιαστικά τώρα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει κατά την προετοιμασία να εμβολιάσει στο σύνολο τα δικά του «θέλω» και «πρέπει» ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Και σε πρώτο πλάνο είναι ασφαλώς στα εκτός συνόρων παιχνίδια, με τον πήχη να τοποθετείται στην είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ