aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Πίσω στο 2020!

Απόλλων: Πίσω στο 2020!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αναπαυτικά από τον καναπέ θα περιμένουν στον Απόλλωνα τις απώλειες βαθμών που δεδομένα θα προκύψουν στο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΛ και την Ομόνοια. Οι γαλάζιοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην ΑΕΚ, κέρδισαν 2-0 στην «Αρένα», έφτασαν τους 59 βαθμούς όσους έχουν και οι γαλαζοκίτρινοι και πλησίασαν στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Ομόνοια.

Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι το ιδανικό για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αλλά όπως πολύ σωστά επεσήμαναν στις δηλώσεις τους ο Ελλαδίτης τεχνικός και ο Μπακαλί Νταμπό όταν κάνεις πρωταθλητισμό κοιτάζεις τα του οίκου σου. Και ο Απόλλων με εφτά παιχνίδια να απομένουν και 21 βαθμούς στο «τραπέζι» κρατάει τη τύχη του στα δικά του πόδια.

Παρά το κακό πρώτο ημίχρονο στην «Αρένα» η ομάδα της Λεμεσού προηγήθηκε στο 38’ με τον Νικολά Ντιγκινί εκμεταλλευόμενη το τραγικό λάθος του Μοϊσόφ, ενώ έδειξε χαρακτήρα μετά το χαμένο πέναλτι στο 50’. Δύο λεπτά αργότερα έφτασαν σε δεύτερο τέρμα, τα πόδια λύθηκαν, το άγχος έφυγε και στο τελευταίο ημίωρο θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Στα πολύ θετικά για τους γαλάζιους καταγράφεται το γεγονός ότι για κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά στο 2021 που το επιτυγχάνουν και η τέταρτη στη σεζόν. Τελευταία φορά που το έπραξαν ήταν στα παιχνίδια με Δόξα (1-0) εκτός έδρας στις 11 Δεκεμβρίου και Ερμή (4-0) στο Τσίρειο στις 20 το ίδιου μήνα. Συμβολή σε αυτό έχει φυσικά ο Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, ο οποίος καθιερώθηκε στην εστία του Απόλλωνα, αφήνει θετικές εντυπώσεις και προσδίδει σιγουριά στα μετόπισθεν.

Πλέον η ομάδα της Λεμεσού στρέφει την «ακίδα» της στο παιχνίδι της μεθεπόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, στην προτελευταία έξοδό της στη σεζόν. Θα ακολουθήσουν πέντε (!) αγώνες στο Τσίρειο με Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΛ (τυπικά φιλοξενούμενος ο Απόλλων), ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθεί με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ