aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Πανέτοιμοι για τη «μάχη» στις 15:00

Απόλλων: Πανέτοιμοι για τη «μάχη» στις 15:00

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το μυαλό στον Απόλλωνα είναι «κολλημένο» στη σημερινή εκδίκαση της ένστασης  που υπέβαλε για τη συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο στο ντέρμπι με την Ανόρθωση, το οποίο διεξήχθη στις 2 Φεβρουαρίου για τη 19η αγωνιστική. Στην ομάδα της Λεμεσού θεωρούν πως θα κερδίσουν τη «μάχη» και μαζί τους τρεις βαθμούς. Η εξέταση του πολυσυζητημένου θέματος από τον Αθλητικό Δικαστή αρχικά είχε οριστεί για τις 13:00, αλλά τελικά θα αρχίσει στις 15:00, με τους δικηγόρους του Απόλλωνα να είναι πανέτοιμοι ώστε να πείσουν για τις θέσεις τους.

Την ίδια ώρα, η πρώτη φάση του πρωταθλήματος μπήκε στην τελική πλέον ευθεία. Ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει την Αλκή στο «Αμμόχωστος» το Σάββατο και τον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο τη μεθεπόμενη Κυριακή, προσδοκώντας σε δύο νίκες. Ο Σωφρόνης Αυγουστή γνωρίζει πως η ομάδα του μπορεί να μπει στα πλέι οφ ευρισκόμενη στην πρώτη θέση, ιδιαίτερα εάν βάλει στο ταμείο και τρεις βαθμούς από τον αγώνα με την Ανόρθωση (ένσταση). Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό καθώς οι κυανόλευκοι θα πρέπει να έχουν φρεσκάδα και ζωντάνια στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Aλλαγή στην εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα

Στο ματς με την ΑΕΛ, πρώτη φορά είδαμε έναν τόσο ανούσιο Απόλλωνα, αλλά υπάρχουν οι δικαιολογίες με τις πολλές απουσίες. Καμιά ομάδα δεν φαίνεται ότι έχει ισάξια δεύτερη ενδεκάδα. Κάποιες μονάδες είναι αναντικατάστατες ενώ κάποιοι είναι κουρασμένοι. Αυτά, αν τα βάλεις όλα μαζί κρατούν πίσω σε απόδοση τους κυανόλευκους και δεν βγάζουν το πρόσωπο που μας έδειξαν, κυρίως στην Ευρώπη. Από τον τρόπο παιχνιδιού λείπουν οι ατομικές ενέργειες, αυτές που θα ανεβάσουν όλη την ομάδα και θα καταβάλουν την αντίσταση του αντίπαλου. Μια φορά ο Καραγιόλ πήρε την μπάλα από τη μέση του γηπέδου και φτάνοντας μέχρι την περιοχή της ΑΕΛ, δοκίμασε το σουτ, το οποίο δύσκολα απέκρουσε ο Πρόσεκ. Τέτοιες ενέργειες θέλουν να βλέπουν στον Απόλλωνα και όχι μόνο να υπάρχει καλή κυκλοφορία. Ο Πέδρο έδειξε κουρασμένος, ο Παπουλής δεν ανέπτυξε πρωτοβουλίες, ο Μπρου δεν ήταν δραστήριος και ο Μάγκλιτσα πολύ μακριά από τον καλό εαυτό του.

Ο Καραγιόλ, πάντως, έχει την ντρίμπλα και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Με την ΑΕΛ, ο Αφρικανός ήταν ο πιο δραστήριος επιθετικός και φαίνεται με τον τρόπο που αγωνίζεται ότι μπορεί να ανοίξει διαδρόμους και να φτάσει μέχρι το αντίπαλο τέρμα. Φυσικά, δεν μπορεί ο Απόλλων να στηριχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Από εδώ και μπρος, όλοι θα πρέπει να ανεβάσουν στροφές και να φτάσουν στα γνωστά τους επίπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ