aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Ώς εδώ και μη παρέκει…»

Απόλλων: «Ώς εδώ και μη παρέκει…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Άλλη μία φορά και πιο συγκεκριμένα για έκτο ματς από το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Απόλλων παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών. Ηττήθηκε με σχεδόν κατεβασμένα χέρια από την ΑΕΛ, σκορπώντας απογοήτευση. Οι μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή του από ένα παιχνίδι στο άλλο εδώ και δυόμισι μήνες προβληματίζουν έντονα τη διοίκηση. Όσο συνεχίζεται το… σκωτσέζικο ντους τόσο περισσότερο θα μειώνονται οι πιθανότητες υλοποίησης του στόχου.

Γι΄αυτό, εξάλλου, την επομένη του ντέρμπι με τη συμπολίτισσα, ο Νίκος Κίρζης είχε τετ α τετ με τον Γιάννη Πετράκη, θέτοντας και τον Ελλαδίτη προπονητή προ των ευθυνών του. Δεν θα ανεχθεί πλέον παρόμοιες εμφανίσεις. «Ώς εδώ και μη παρέκει», εν ολίγοις.

Χθες, οι ιθύνοντες στην ομάδα της Λεμεσού εξέτασαν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μία στροφή πριν από την πρώτη φάση του πρωταθλήματος, αποφασίζοντας να περάσουν ξεκάθαρα μηνύματα. Ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος δεν επιδέχεται καμίας διαπραγμάτευσης, με τη διοίκηση να δηλώνει αποφασισμένη ώστε να ανεβάσει ξανά τον Απόλλωνα στην κορυφή της πυραμίδας του ποδοσφαίρου μας.

Δόθηκε άλλη μία ευκαιρία στον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του προκειμένου να αφυπνίσουν αγωνιστικά το σύνολο και, πρωτίστως, να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες που κρίνεται πως υπάρχουν. Μπήκε βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να ενισχυθεί προσφάτως το έμψυχο δυναμικό κατόπιν υποδείξεων του κόουτς, οπότε η διοίκηση δεν μπορεί να συμβιβαστεί από εδώ και πέρα με κακές έως μέτριες εμφανίσεις.

Ευθύνη για την τέταρτη «σφαλιάρα» στο τρέχον πρωτάθλημα έχει ασφαλώς και ο Κρητικός κόουτς. Και για το γεγονός πως παρουσίασε τον Απόλλωνα χωρίς κλασικό «κόφτη» και για την απουσία εναλλακτικού σχεδίου δράσης που θα έδινε την απαιτούμενη πνοή στο σύνολο. Η μπάλα δεν έφτανε στους προωθημένους, με την ομάδα της Λεμεσού να είναι εγκλωβισμένη σε έναν μονότονο και προβλεπτό τρόπο ανάπτυξης. Το παιχνίδι περνούσε εξ ολοκλήρου από τα πόδια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά ο Ολλανδός δεν είναι μάγος. Κλείστηκε με μαεστρία από τους παίκτες της ΑΕΛ και τέλος…

Επίσης, η πικρή αλήθεια για τους κυανόλευκους ήταν πως καταγράφηκε διαφορά στην ενέργεια που κατέθεσαν οι δυο ομάδες μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες του Απόλλωνα έφταναν αρκετές φορές δεύτεροι στην μπάλα, δεν υπήρχε ηρεμία και καθαρά μυαλό, υποπίπτοντας σε σωρεία λαθών. Δύο εξ αυτών παιδικά, «πλήρωσε» ένα πολύ ακριβά και, ακολούθως, χάθηκε στο (αγωνιστικό) τούνελ του Τσιρείου Σταδίου. Είναι αντιληπτό, λοιπόν, πως το καμπανάκι ήχησε στο Κολόσσι, με τη διοίκηση να σφίγγει τα λουριά, αναμένοντας αντίδραση στο κυριακάτικο ματς με το Παραλίμνι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ