aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Οπλίζει για να μείνει στην κορυφή

Απόλλων: Οπλίζει για να μείνει στην κορυφή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η ανανέωση της παραμονής στην κορυφή της βαθμολογίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο. Στον Απόλλωνα, έχουν παρακολουθήσει τη σημερινή αντίπαλο, έχουν εντοπίσει τα τρωτά σημεία της Νέας Σαλαμίνας και παρουσιάζονται αποφασισμένοι ώστε να συνεχίσουν στον δρόμο των επιτυχιών.

Η αντίπαλος είναι «πληγωμένη», δεν προέρχεται από καλές εμφανίσεις, μετρά μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια, ωστόσο ο Σωφρόνης Αυγουστή λέει ότι δεν παρασύρεται. Έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του και τους προετοίμασε για γερή μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό. «Όλα τα παιχνίδια είναι 50-50 λόγω των κεκλεισμένων των θυρών», είχε αναφέρει μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα με τον Ολυμπιακό, σε μία προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι κάθε ματς έχει ιδιαιτερότητες και, πρωτίστως, υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη αγωνιστική κατά την οποία ο Απόλλων, πριν από το ματς στο Μακάρειο Στάδιο, είχε επιπρόσθετη πίεση λόγω του γεγονότος πως οι συνδιεκδικητές του τίτλου είχαν κερδίσει, τούτη τη φορά τίθεται πρώτος στην αφετηρία. Θέλει να εκμεταλλευτεί το εν λόγω γεγονός, να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι, μεταφέροντας την πίεση στις ομάδες που ακολουθούν.

Δεν αντιλέγει κανείς πως ο Απόλλων οφείλει να βελτιωθεί ώστε να συνεχίσει να οδηγεί την κούρσα του μαραθωνίου και γιατί όχι, να διευρύνει τη διαφορά από τους διώκτες του. Ο Αυγουστή είναι ο πρώτος που το αντιλαμβάνεται, αλλά δεν αγχώνεται. Και στις κακές μέρες, οι κυανόλευκοι φτάνουν στο ζητούμενο, με τον Κύπριο προπονητή να αισιοδοξεί πως με την πάροδο του χρόνου θα έλθουν κι οι πολύ καλές αποδόσεις του συνόλου.

Οι Δημητρίου, Πέδρο, Σάλαϊ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Βασιλείου, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Αγκίρε, Ντιγκινί, Μπένσοπ έχουν προβάδισμα για το αρχικό σχήμα. Κανένα ρίσκο δεν θα πάρει ο προπονητής εάν οι Νταμπό και Γιαννιώτας δεν είναι πανέτοιμοι. Εκτός επιλογών είναι ο Σατσέτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ