aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Ομάδα μοντέλο, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις πρωταθλητισμού

Απόλλων: Ομάδα μοντέλο, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις πρωταθλητισμού

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Απόλλων πέρασε με εμφατική εμφάνιση από το ΓΣΠ, κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΑΠΟΕΛ και πέρασε πανηγυρικά στους «8» του κυπέλλου. Περισσότερο όμως δεν είναι η πρόκριση επί των γαλαζοκίτρινων, που θαυμάζει, αλλά ο τρόπος που ήρθε και οι διαδοχικές νίκες επί του μονίμως πρωταθλητή των τελευταίων χρόνων.

Εύκολα, απλά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, οι κυανόλευκοι έκαμψαν την αντίσταση των γαλαζοκίτρινων και έφθασαν τις δέκα συνεχόμενες νίκες. Ναι, καλά ακούσατε ΔΕΚΑ συνεχόμενες νίκες! Ο Αυγουστή επέστρεψε και οδηγεί τον Απόλλωνα από την μία επιτυχία στην άλλη κερδίζοντας όλους τους αντίπαλους του (κατά σειρά κέρδισε Δόξα, Σαλαμίνα, Άρη, ΑΕΚ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Ολυμπιακό, ΑΠΟΕΛ, Εθνικό και ξανά ΑΠΟΕΛ).

Το κυριότερο όμως είναι η νοοτροπία που κουβαλά η ομάδα του Κύπριου τεχνικού αλλά και το κλίμα που επικρατεί στον Απόλλωνα. Δεν επαναπαύονται, δεν πετούν στα σύννεφα και κρατούν το κεφάλι χαμηλά τονίζοντας συνεχώς πως ακόμη δεν έχουν φθάσει εκεί που έβαλαν τον πήχη το καλοκαίρι.

Επίσης, διαχειρίζονται άριστα το ρόστερ τους αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν, παίρνοντας το μέγιστο από όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν στη διάθεση τους. Κακά τα ψέματα, ο στόχος του Απόλλωνα δεν είναι άλλο από το πολυπόθητο πρωτάθλημα. Μπορεί να επέστρεψε στη διεκδίκηση του, αλλά απέχει αρκετά ακόμη από την κορυφή αλλά και την κατάκτηση του.

Η σημαντικότερη περίοδος είναι αυτή που έρχεται στον Απόλλωνα, με τους κυανόλευκους να καλούνται να κάνουν ότι δεν έκαναν τις προηγούμενες σεζόν. Δηλαδή, να διαχειριστούν την κατάσταση. Η φετινή έκδοση του Απόλλωνα είναι διαφορετική απ’ αυτή των άλλων σεζόν. Η ομάδα πλέον αμύνεται μαζικά και επιθετικά μαζικά, έχει ισορροπία  και το κυριότερο δεν παρασύρεται θετικά ή αρνητικά από την εξέλιξη των αγώνων. Προς Θεού, δεν λέω πως ο Απόλλωνας παίζει αμυντικά, αλλά λέω πως έχει περισσότερο το μυαλό του στο αποτέλεσμα παρά στην επίτευξη περισσότερων γκολ. Έτσι βέβαια είναι και το σωστό για μία ομάδα που θέλει στο τέλος του πρωταθλήματος να κατακτήσει τον τίτλο.

Άλλωστε το λέει και το ρητό:  «Η επίθεση κερδίζει αγώνες και η άμυνα κερδίζει πρωταθλήματα». Αυτό το μότο ακολούθησε η Λίβερπουλ και κατάφερε να κατακτήσει το περσινό Τσάμπιονς Λιγκ και βρίσκεται μία ανάσα από την πολυπόθητη Πρέμιερ Λιγκ και αυτό καλείται να ακολουθήσει και ο Απόλλωνας αν θέλει να στεφθεί στο τέλος της σεζόν πρωταθλητής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ