aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Οι τέσσερις που ήλθαν και δεν βοήθησαν

Απόλλων: Οι τέσσερις που ήλθαν και δεν βοήθησαν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι τραυματισμοί και η κούραση κόστισαν στον Απόλλωνα, ενώ άλλη μια πραγματικότητα είναι πως δεν βοήθησαν οι μετεγγραφές του καλοκαιριού. Οι κυανόλευκοι στηρίχτηκαν στο περσινό έμψυχο δυναμικό και όχι σε αυτούς που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Πολύ καλοί ποδοσφαιριστές οι Περέιρα, Φοπαλά, Καραγιόλ, Μπρου, Ουεντραόγκο, αλλά δεν βοήθησαν στον αναμενόμενο βαθμό. Αντί να τους έχει στη διάθεσή του στις προπονήσεις ο Αυγουστή, ήταν συνεχώς υπό την παρακολούθηση του ιατρικού επιτελείου. Αποχώρησε νωρίς ο Σουμά, ενώ τον Ιανουάριο αποκτήθηκε ο Κερμπρ, στον οποίο διαπιστώθηκε πρόβλημα στη μέση, ενώ λίγο μετά παραχωρήθηκε ο Μάγκλιτσα.

Οι τραυματισμοί «χτύπησαν» και άλλους ποδοσφαιριστές, τους Παπουλή, Κυριάκου, Μάρκοβιτς, Ρομπέρζ, Σατσέτι, Στυλιανού, ενώ ο Γιούστε ήταν για τέσσερις μήνες εκτός δράσης. Αποδείχθηκε πως οι συχνές απουσίες επηρέασαν σημαντικά τον Απόλλωνα και δεν είναι σχήμα λόγου ούτε υπερβολή πως, το ρόστερ αποδείχθηκε μικρό για να αντέξει τους ρυθμούς της Ευρώπης, του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Οι κυανόλευκοι με όσες δυνάμεις διαθέτουν θα το παλέψουν μέχρι τέλους στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια, για να ανατρέψουν τα βαθμολογικά δεδομένα. Αλλά απ’ εκεί και πέρα, κάποια πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους, έτσι ώστε στη νέα περίοδο να παρουσιαστούν ενισχυμένοι. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ξεπέρασαν τα όρια τους, έπιασαν ταβάνι, όπως οι Πέδρο, Σατσέτι, Ρομπέρζ, Παπουλής και Ζελάγια και ήταν φυσιολογικό όσο περνούσαν οι αγώνες να μην έχουν την ίδια σταθερή απόδοση σε υψηλά επίπεδα.

Όπως έγκυρα πληροφορούμαστε θα γίνουν 6-7 μετεγγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, ενώ επίκεντρο των αλλαγών θα είναι η μείωση του ορίου ηλικίας της ομάδας. Ο Απόλλων είχε την πιο γερασμένη ομάδα στην Ευρώπη (σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το CIES, το διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ), με τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ του να είναι τα 30,9 χρόνια. Θα επιστρέψουν και οι δανεικοί Σπόλιαριτς, Καρώ και Πίττας, που έχουν «ψηθεί» σε Αλκή, Πάφο και Παραλίμνι αντίστοιχα.

Κάποια πράγματα δεν υπολογίστηκαν σωστά, υπερτιμήθηκαν οι δυνατότητες κάποιων, ενώ δεν υπολόγισαν τόσους μαζεμένους τραυματισμούς. Όλα αυτά έχουν πάρει τον δρόμο τους όμως, με στόχο να παρουσιαστεί δυνατή και ενισχυμένη η ομάδα στη νέα περίοδο. Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία θα είναι πιο σοφοί απ’ εδώ και μπρος για να κάνουν κι άλλα βήματα ώστε να είναι μόνιμα στο προσκήνιο η ομάδα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ