aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Οι «ριπές» της... επανάληψης!

Απόλλων: Οι «ριπές» της… επανάληψης!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η στατιστική δεν αποτυπώνει τα όσα διαδραματίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο στην περίπτωση του Απόλλωνα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τουλάχιστον, όσον αφορά στον τομέα του σκοραρίσματος. Η ομάδα της Λεμεσού, λοιπόν, θεριεύει κατά το δεύτερο ημίχρονο στα έως τώρα παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα, ενισχύοντας σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες για να καρπωθεί τους τρεις βαθμούς.

Για να ακριβολογούμε, στους 13 αγώνες του φετινού μαραθωνίου παραβίασε την αντίπαλη εστία στο δεύτερο μισό του 90λέπτου 14 φορές, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 68,2%. Άλλες 8 φορές σκόραρε κατά το πρώτο μέρος (31,8%). Θέλετε και άλλα; Το τελευταίο 15λεπτο των μέχρι στιγμής αναμετρήσεων, ο Απόλλων έστειλε την μπάλα στο πλεχτό περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο! Συγκεκριμένα, άντλησε το 27,3% των φετινών τερμάτων. Στο διάστημα 46΄-60΄, το ποσοστό στο σκοράρισμα της ομάδας του Σωφρόνη Αυγούστη ανέρχεται στο 22,7% και το αμέσως επόμενο, δεν είναι άλλο από το 61ο λεπτό έως το 75ο (18,2%). Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, στο πρώτο ημίχρονο τα εν λόγω ποσοστά μειώνονται σε σημαντικό μάλιστα βαθμό. Στα δύο πρώτα 15λεπτα, το ποσοστό είναι 9,1%, το οποίο αυξάνεται κατά 4,5% στο τελευταίο σκέλος του πρώτου 45λεπτου (13,6%).

Είναι ηλίου φαεινότερον πως εάν οι κυανόλευκοι ανεβάσουν την επιθετική δραστηριότητα στο πρώτο ημίχρονο, διατηρώντας παραλλήλως τα πολύ καλά ποσοστά που παρουσιάζουν στην έως τώρα διαδρομή κατά το δεύτερο σκέλος των αγώνων, τότε θα ενισχύσουν κατά πολύ τις πιθανότητες υλοποίησης των στόχων τους.

Μιας και ο λόγος για την επίτευξη τερμάτων, υπενθυμίζουμε πως 10 διαφορετικοί παίκτες χρίστηκαν σκόρερ. Το χορό των γκολ σέρνει ο Εμίλιο Σελάγια, με τον Αργεντινό επιθετικό να παραβιάζει 6 φορές την αντίπαλη εστία, αγωνιζόμενος σε 11 ματς. Ο Σερζ Γκαπκέ πέτυχε 5 τέρματα σε επίσης 11 αγώνες και ακολουθεί ο Γιάννης Γιαννιώτας με 3, εκ νέου σε 11 παιχνίδια. Έπεται ο Φακούντο Περέιρα με 2, με τους Ιωάννη Πίττα, Σάσα Μάρκοβιτς, Ζοάο Πέδρο, Ντιέγκο Αγκίρε, Φώτη Παπουλλή και Ντάνιελ Καρ να μετρούν από 1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ