aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Οι κινήσεις που ξεγελούσαν κι ο Σωφρόνης που πάσχισε

Απόλλων: Οι κινήσεις που ξεγελούσαν κι ο Σωφρόνης που πάσχισε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Απόλλωνα ότι θα βρει τις λύσεις και θα προχωρήσει, έχοντας στόχο να είναι στη νέα περίοδο ακόμη πιο δυνατός. Ο πρόεδρός του, Νίκος Κίρζης, και οι στενοί συνεργάτες του θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να παρουσιαστεί ενισχυμένη η ομάδα τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στο νέο πρωτάθλημα.

Οι κυανόλευκοι προδόθηκαν από τους τραυματισμούς, από τις πολλές υποχρεώσεις που είχαν, το μικρό -όπως αποδείχθηκε- έμψυχο δυναμικό που διέθεταν και όταν έφθασε η ώρα να κάνουν την τελική τους επίθεση, δεν είχαν δυνάμεις. Οι μετεγγραφές του περασμένου καλοκαιριού στοίχισαν στον Απόλλωνα. Την ίδια περίοδο που οι κυανόλευκοι έβγαζαν σπίθες στην Ευρώπη, οι κινήσεις που έγιναν μάλλον ξεγελούσαν. Ο Απόλλων προχωρούσε με τους βασικούς ποδοσφαιριστές της προηγούμενης περιόδου, με μοναδική αξιόπιστη προσθήκη τον Φακούντο Περέιρα.

Οι άλλοι έμπαιναν και έβγαιναν χωρίς να ικανοποιούν. Με την πάροδο του χρόνου αποδείχθηκε πως δεν αντικαταστάθηκαν επάξια οι Γιάκολις, Άλεφ και Σαντάνα. Τραυματίστηκε ο Γιούστε και υποχρεωτικά μετακινήθηκε στην άμυνα ο Κυριάκου. Από τον Δεκέμβριο και μετά ο Απόλλων έμοιαζε με πληγωμένη ομάδα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή πάσχιζε να βρει λύσεις και τα μπάλωνε σε κάποιο βαθμό. Οι αντοχές όμως ήταν μέχρις ενός σημείου. Στο Τσίρειο δεν νίκησε τη Νέα Σαλαμίνα, έχασε δύο φορές από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ κόλλησε στις ισοπαλίες με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ. Στα κρίσιμα παιχνίδια δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και κάπου εκεί χάθηκε ο τίτλος.

Ο Απόλλων σε πολλά παιχνίδια αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστές που την προηγούμενη περίοδο δεν ήταν βασικοί. Παράλληλα, ποδοσφαιριστές που έβγαζαν μάτια ώς τον Δεκέμβριο έμειναν στα ρηχά. Ο Πέδρο, ο Σατσέτι, ο Παπουλής, ο Σελάγια, ο Βασιλείου, ο Ρομπέρζ ήταν πολύ πίσω από τα συνηθισμένα στάνταρντ απόδοσής τους. Δεν έφτασε εκεί που ήθελε λοιπόν ο Απόλλων για τον απλό λόγο πως έχασε από τη φρεσκάδα του. Οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν ούτε μηχανές ούτε βιονικοί. Δεν πρόβλεψαν σωστά λοιπόν στον Απόλλωνα και υπερτίμησαν τις δυνατότητές τους, για αυτό και δουλεύουν εντατικά για να μην επαναλάβουν τα λάθη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ