aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Οι €570.000 «φωνάζουν» για νίκη!

Απόλλων: Οι €570.000 «φωνάζουν» για νίκη!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πριν συναντήσει το επόμενο του εμπόδιο που είναι ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Δευτέρα στο ΓΣΠ, ο Απόλλων έχει ενώπιων του απόψε (22:00) την ιταλική Λάτσιο, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι πλησιάζει στο τέλος του (μένει η αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία) και μόνο καλές αναμνήσεις είχε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία των κυανόλευκων.

Ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει απόψε τους Ιταλούς στο ΓΣΠ, με στόχο μια καλή εμφάνιση, και γιατί όχι και τη νίκη, η οποία θα του αποφέρει στο ταμείο του €570.000. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Το σίγουρο είναι πως το στοίχημα το έχει κερδίσει. Μπήκε στους ομίλους της διοργάνωσης για τέταρτη φορά σε έξι χρόνια και παρά το επίπονο πρόγραμμα, βρίσκεται και στην πρώτη θέση του κυπριακού βαθμολογικού πίνακα. Με την εξαιρετική διαχείριση του έμψυχου δυναμικού από τον Σωφρόνη Αυγουστή, ο Απόλλωνας πάει σχεδόν αλάνθαστος από πλευράς επιδόσεων και εμφανίσεων. Προέκυψαν κούραση και τραυματισμοί, όμως, τεχνική ηγεσία και παίκτες έδωσαν απαντήσεις.

Όταν η ομάδα της Λεμεσού εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στους ομίλους υπήρχε το δίλημμα, κατά πόσο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει παίζοντας ταυτόχρονα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Ρίχνοντας μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, εισπράττεται αμέσως η απάντηση. Ο Απόλλωνας είναι πρώτος, ενώ οι προοπτικές ακόμη μεγαλύτερες, αν φανταστεί κανείς ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει να σκεφτεί μόνο τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.

Μετά από τον αγώνα με τη Μαρσέιγ, θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και η τεχνική ηγεσία θα έχει περισσότερη άνεση στο πώς να διαχειρίζεται το ρόστερ. Παράλληλα, με λιγότερα παιχνίδια, θα μειωθούν κούραση και τραυματισμοί. Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος και οι κυανόλευκοι καλούνται να συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα. Όμως δεν αμφιβάλλει κανείς πως ο Απόλλωνας έχει πολλά εφόδια υπέρ του για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά.

Προς το παρόν, η σκέψη είναι στη Λάτσιο και πώς ο Απόλλωνας θα προσπεράσει με τον καλύτερο τρόπο τους Ιταλούς. Ο Περικλής Παπαναγή (, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Αυγουστή (από την ΟΥΕΦΑ) στον πάγκο, έχει αρκετές επιλογές στην διάθεση του για να καταρτίσει ένα δυνατό σύνολο το οποίο θα δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της ομάδας.

Δεν αμφιβάλλει κανείς, πως στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και της τεχνικής ηγεσίας είναι και το ματς της Δευτέρας, όμως απόψε είναι ευρωπαϊκή η βραδιά και στον Απόλλωνα θέλουν να την απολαύσουν. Είπαμε όμως, το πρωτάθλημα έχει πιο πολλή σημασία και μετά από τις δύο νίκες επί της ΑΕΛ και της Αλκής, οι κυανόλευκοι θέλουν το… καλό να τριτώσει. Μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, θα προσθέσει άλλη δυναμική στην ομάδα. Θα έχει μεγαλύτερη σημασία από μια νίκη επί της ομάδας της Ρώμης, όσο χρήμα και αν πέσει στο ταμείο του Απόλλωνα.

** Ο Ισραηλινός Ρόι Ράινσριμπερ θα διαιτητεύσει το αποψινό ματς. Πρόκειται για άπειρο διαιτητή ο οποίος θα σφυρίξει για τρίτη μόλις φορά αγώνα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν ορίστηκε σε αγώνα κυπριακής ή ιταλικής ομάδας. Βοηθοί θα είναι οι Ντάνι Κρασίκοφ, Ελίας Μπιτόν, τέταρτος ο Αμιχάι Μόζες κι επιπρόσθετοι οι Γιγκάλ Φριτ – Ντάνιελ Μπαρ Νατάν.

Χωρίς προπόνηση η Λάτσιο

Η Λάτσιο προέρχεται από την ισοπαλία με τη Μίλαν στο Ολίμπικο. Ο Σιμόνε Ιντζάκι θα παρατάξει την ομάδα του με κάποιες αλλαγές, αλλά μόνο αδιάφοροι δεν θα είναι οι Ιταλοί, παρόλο που εξασφάλισαν ήδη την πρόκριση μαζί με την Άιντραχτ. Η Λάτσιο, που βρίσκεται στην 4η θέση του Καμπιονάτο, ήλθε χθες στην Κύπρο και το πρόγραμμα της δεν περιλάμβανε προπόνηση στο ΓΣΠ. Παράλληλα, ο Ιντζάκι θα αφήσει κάποιους από τους βασικούς του εκτός 11άδας για σκοπούς ξεκούρασης και τακτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ