aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Οι 22 από τις 30 «πληγές» στο δεύτερο μέρος

Απόλλων: Οι 22 από τις 30 «πληγές» στο δεύτερο μέρος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα γκολ που δέχθηκε ο Απόλλων στο φετινό πρωτάθλημα, 30 συνολικά, προφανώς και είναι πολλά. Για παράδειγμα, η Ομόνοια δέχθηκε μόλις 13, ο ΑΠΟΕΛ 16 και η Ανόρθωση 21. Ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Άσε που η ΑΕΚ και η ΑΕΛ που τον ακολουθούν, μάζεψαν μία φορά λιγότερη την μπάλα από το πλεκτό τους.

«Σκαλίζοντας» τα 23 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγούστη, διαπιστώνει κάποιος πως δεν γίνεται η καλύτερη διαχείριση κατά το δεύτερο μέρος. Δεν είναι τυχαίο το στατιστικό στοιχείο που λέει ότι, τα 22 από τα 30 τέρματα που δέχθηκε, ήλθαν στο δεύτερο μισό των αγώνων. Ένας ομολογουμένως μεγάλος αριθμός, ο οποίος έρχεται να αποτυπώσει εν πολλοίς την αγωνιστική συμπεριφορά κι ως εκ τούτου, να εξηγήσει την απώλεια βαθμών.

Στον Απόλλωνα είδαν την εστία τους να παραβιάζεται κατά το πρώτο ημίχρονο μόλις σε 7 αγώνες, δύο εξ αυτών απέναντι στην Πάφος FC (εντός και εκτός έδρας). Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής είχε σκοράρει ο Τόρες (14΄) και στη 14η αγωνιστική οι Βα (30΄), Καμπράλ (42΄). Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού δέχθηκαν επίσης γκολ στο πρώτο 45λεπτο στα παιχνίδια του α΄ γύρου με την Ανόρθωση (Ράγιος 25΄, 2η αγωνιστική) και την ΑΕΛ (Κάρλος 42΄, 7η αγωνιστική) και στον β’ γύρο με αντίπαλο τον Εθνικό (Κονέ 2΄, 17η αγωνιστική), τον ΑΠΟΕΛ (Ντε Βινσέντι 31΄, 20ή αγωνιστική), τη Δόξα (Παπαφώτης 8΄, 21ή αγωνιστική).

Και κάτι τελευταίο: Με βάση το διάστημα που δέχθηκε τα 30 τέρματα ο Απόλλων στο τρέχον πρωτάθλημα, το 50ό λεπτό είναι στατικώς το σημείο που μαζεύει την μπάλα από το πλεκτό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ