aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: O πόθος και τα ευχάριστα με Αγκίρε - Γιούστε

Απόλλων: O πόθος και τα ευχάριστα με Αγκίρε – Γιούστε

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παιχνίδι αντοχής, υπομονής και προπάντων καθαρού μυαλού. Ο Απόλλων, μετά τις τελευταίες εμφανίσεις έπεισε πως επιστρέφει δριμύτερος, φρέσκος, απαιτητικός για να κυνηγήσει και τους δύο τίτλους τη σεζόν που διανύουμε. Κόντρα στην Ανόρθωση, θα αναζητήσει με όλες τις δυνάμεις τη νίκη που θα του επιτρέψει να πλησιάσει στο -4 από τη σημερινή του αντίπαλο. Αν το πετύχει θα ανεβάσει και άλλο τις μετοχές του, έχοντας ασφαλώς πολύ περισσότερες απαιτήσεις στη συνέχεια.

Σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, αλλά οι επιτυχίες έρχονται από τους παρόντες και όχι τους απόντες. Άλλωστε αυτοί που αγωνίστηκαν με την ΑΕΚ απέδειξαν πως έχουν τα κότσια να είναι και σήμερα πρωταγωνιστές για να φθάσει η ομάδα σε μεγάλη νίκη, που θα της ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για μια πιο ξέφρενη αντεπίθεση. Το ξεκαθάρισε και προχθές ο προπονητής του Απόλλωνα, πως είναι μεν σημαντικές οι απουσίες, αλλά το μυαλό του είναι στους παρόντες.

Κάποιες πιθανότητες συγκεντρώνουν ο Αγκίρε με τον Γιούστε, όμως πιο πολύ όλα δείχνουν πως οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν με τους έντεκα που τέλειωσαν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μολ και στην τριάδα της άμυνας οι Χ. Κυριάκου, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ. Αν ο Γιούστε, ξεκινήσει θα μείνει εκτός ο Σελίμοβιτς.

Από εκεί και πέρα, δεξιά θα είναι ο Πέδρο και αριστερά ο Βασιλείου. Στη μεσαία γραμμή, θα βρίσκονται οι Σατσέτι – Μάρκοβιτς, ενώ ο Παπουλής θα κινείται από τα αριστερά, ο Πίττας από τα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση μάχης ο Σελάγια. Υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσει ο Γιαννιώτας, ο οποίος μπορεί να συνεργαστεί με τον Πέδρο. Οι κυανόλευκοι θα παραταχθούν με το 3-4-3, αλλά όπως μας έχουν δείξει, όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με την απλή ανάγνωση του συστήματος.

Η μεσαία γραμμή θα έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει. Καλείται να συνδράμει ώστε ο Απόλλων να κάνει το παιχνίδι του και γενικά να μην επιτρέψει στην Ανόρθωση να γίνει δημιουργική και επικίνδυνη. Ο στόχος θα είναι να μην παραβιαστεί η εστία του Μολ, να μη δοθούν χώροι στον Ράγιος, αλλά και να μην επιτρέψουν γενικά στην αντίπαλο να δώσει στο παιχνίδι το ρυθμό που εκείνη θα επιδιώξει. Πρόκειται για 90λεπτο που θα δοκιμαστούν τα όρια και οι αντοχές όλων των ποδοσφαιριστών.

Στα πολλά αρνητικά με τις απουσίες είναι θετικό πως ο Σωφρόνης Αυγουστή είδε τις τελευταίες  μέρες τους Εκτορ Γιούστε, Ντιέγκο Αγκίρε να ανεβάζουν ρυθμό και προπονούνται κανονικά. Παρόλο που ο βαθμός ετοιμότητάς τους δεν είναι ο μέγιστος θα είναι στην αποστολή. Ο πρώτος έχει καλές πιθανότητες να είναι μάλιστα και στο αρχικό σχήμα. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη μετά τους τραυματισμούς που προέκυψαν και προκάλεσαν όπως αναμενόταν ανησυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ