aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: O πορτιέρε που κράτησε «άσφαιρο» τον ΑΠΟΕΛ έρχεται για βασικός

Απόλλων: O πορτιέρε που κράτησε «άσφαιρο» τον ΑΠΟΕΛ έρχεται για βασικός

Σε συμφωνία με τον Ουκρανόμ τερματοφύλακα, Ολεκσάντερ Ρίμπκα ήρθε ο Απόλλωνας. Ο 31χρονος πορτιέρε ύψους 1.93μ., είναι δύο φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώπέρασε απ’ όλες τις μικρότερες εθνικές. Ο Ρίμπκα είναι πολύπειρος, με συμμετοχές με τη φανέλα της Δυναμό Κιέβου και της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Αγωνίστηκε και στην Όμπολοβ Κιέβου.

Τελευταία του ομάδα ήταν η τουρκική Καρντεμίρ Καραμπουκσπόρ, με την οποία μέτρησε 22 συμμετοχές, 19 πέρσι και 3 πρόπερσι. Ο Ρίμπκα, όπως πληροφορούμαστε, μετέβη στη Λιθουανία, εκεί όπου βρίσκεται η αποστολή του Απόλλωνα για την αυριανή αναμέτρηση με τη Στούμπρας.

Μάλιστα, αγωνιζόμενος στη Σαχτάρ τέθηκε αντιμέτωπος του   ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2011/12 κατά την οποία οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν την επική πορεία μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: «Κλείνει» Ρίμπκα ο Απόλλων!

Ο Ρίπκα ήταν βασικός και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με την Σαχτάρ να είναι η μοναδική ομάδα που δεν κατάφεραν να κερδίσουν στους ομίλους οι γαλαζοκίτρινοι. Στο Ντόνετσκ ο αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0, ενώ στο ΓΣΠ οι Ουκρανοί κέρδισαν 0-2. Θυμίζουμε ότι η Σαχτάρ τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο και ο ΑΠΟΕΛ πρώτος!

Ο Ρίπκα σαφώς και έρχεται στον Απόλλωνα για να διεκδικήσει τη θέση βασικού από τον Μπρούνο Βάλε. Στην ομάδα της Λεμεσού εκτιμούν απεριόριστα την προσφορά και τον χαρακτήρα του Γάλλου, όμως, με την απόκτηση του Ουκρανού θέλουν να τον πλαισιώσουν μ’ ένα εξίσου ικανό τερματοφύλακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ