aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: O παίκτης-«κόσμημα» που θα ανοίξει σίγουρα τα φτερά του

Απόλλων: O παίκτης-«κόσμημα» που θα ανοίξει σίγουρα τα φτερά του

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Αττίλα Σάλαϊ παρουσιάζει τρομερή βελτίωση φέτος. Είχε που είχε τα προσόντα και την υψηλή αγωνιστική αξία όταν τον απέκτησε ο Απόλλωνας το Καλοκαίρι του 2019 ξοδεύοντας πολλά λεφτά και προσφέροντάς του πολυετές συμβόλαιο, αλλά το να «αναγκάσει» ομάδες της Μπουντεσλίγκα να μπουν στη διαδικασία να παρακολουθούν την εξέλιξή του και να τον αξιολογούν, είναι σπουδαίο πράγμα.

Αυτό ενδυναμώνει την άποψη ότι πρόκειται για σπουδαίο παίκτη που συνεχώς εξελίσσεται. Στον Απόλλωνα στάζουν μέλι για το σημαντικότερο περιουσιακό τους στοιχείο στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τη δεδομένη στιγμή, καθότι ο 22χρονος στόπερ δεν είναι απλώς καλός στα αγωνιστικά του καθήκοντα. Οι κυανόλευκοι κάνουν λόγο για παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα που δουλεύει σκληρά, παίκτη με μεγάλα αποθέματα ποδοσφαιρικής παιδείας, μορφωμένο και ταπεινό, ενώ υποστηρίζεται πως ποτέ δεν έβαλε πίεση για να πάει σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

Σκύβει το κεφάλι κι αντιλαμβάνεται πως ο Απόλλωνας του έδωσε την ευκαιρία για να ανελιχθεί σε βαθμό που να είναι σε θέση να πάει σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα και παραμένει εκατό τοις εκατό προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με τη Λεμεσιανή ομάδα. Παρόλο που γνωρίζει ότι παρακολουθείται από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού δεν φουσκώνει το μυαλό του και δεν… καβαλάει το καλάμι όπως έκαναν πάρα πολλοί άλλοι παίκτες στην ηλικία του.

Στόχος τόσο του Απόλλωνα, όσο και του ιδίου του παίκτη, είναι να πορευθούν μαζί τουλάχιστον έως το επόμενο Καλοκαίρι και αν τότε έλθει κάποια επίσημη πρόταση τότε οι κυανόλευκοι θα διαπραγματευτούν για το μέλλον του Ούγγρου διεθνούς, με στόχο ένα μεγάλο οικονομικό όφελος.

Σίγουρα, για τον Μαγυάρο άσο, είναι όνειρο να ακολουθήσει τα αχνάρια του συμπατριώτη και συμπαίκτη του στην Εθνική Ουγγαρίας, Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος πωλήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ στη γερμανική Φράιμπουργκ έναντι 2.000.000 ευρώ τον Αύγουστο του 2018 και σήμερα παίζει βασικός στην Μπουντεσλίγκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ