aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Ο Ντιγκινί ανεβάζει τον πήχη

Απόλλων: Ο Ντιγκινί ανεβάζει τον πήχη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον Απόλλωνα, περίμεναν το κάτι παραπάνω από τον Νικολά Ντιγκινί. Και ο Γάλλος επιθετικός, φρόντισε κατά τον τρέχοντα μήνα να ανεβάσει την απόδοσή του και να δώσει πολύ περισσότερες λύσεις. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη επί του Εθνικού (2-1), πέτυχε το «χρυσό» γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό (1-0) και προχθές, σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα (3-0). Για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα χρίζεται σκόρερ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια και παραλλήλως, για παρθενική φορά φτάνει πριν από τη συμπλήρωση του α΄γύρου στο πρωτάθλημα στα πέντε γκολ.

Μπορεί να μην μπήκε με φόρα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Απόλλωνα, αλλά προοδευτικά ανεβάζει κατακόρυφα ρυθμό, εγκλιματίζεται στο σύνολο, λύνει «γρίφους», αποτελώντας σημαντικότατο πιόνι στην αγωνιστική σκακιέρα του Σωφρόνη Αυγουστή. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ήθελε ο Κύπριος κόουτς από τον περασμένο Ιανουάριο, δείγμα του πόσο πολύ πιστεύει σε αυτόν. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι, με τον Γάλλο να δικαιώνει την επιμονή και υπομονή των κυανόλευκων ώστε να τον φέρουν στο Κολόσσι.

Ο Ντιγκινί, έχει ως καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα τα 10 τέρματα που πέτυχε στον Ατρόμητο τη σεζόν 2017-18, μετρώντας 28 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (2.304 λεπτά). Φέτος, έχει πετύχει τα μισά σε 7 αναμετρήσεις στον μαραθώνιο και εάν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, εννοείται πως θα καταρρίψει την εν λόγω επίδοσή του, θέτοντας τον πήχη πολύ πιο ψηλά.

Ο υψηλόσωμος παίκτης, μπορεί να αγωνισθεί σε περισσότερες από μία θέσεις στην επιθετική γραμμή, κάτι που δίνει την ευχέρεια στον Αυγουστή να αναπροσαρμόζει το πλάνο του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Ντιγκινί δείχνει πως το απολαμβάνει στον Απόλλωνα, έχει δεθεί με το σύνολο και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο παραγωγική. «Είμαι χαρούμενος που βοηθώ την ομάδα με γκολ και ασίστ. Κερδίζω αυτοπεποίθηση. Νιώθω καλύτερα κάθε παιχνίδι. Μου αρέσει να αγωνίζομαι πίσω από τον επιθετικό, αλλά και στα άκρα», είπε ο Γάλλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ