aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Ντοπαρισμένος» για το +7 από την Ομόνοια

Απόλλων: «Ντοπαρισμένος» για το +7 από την Ομόνοια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Απόλλων πάει με… φόρα στο ΓΣΠ, μετά την επική νίκη απέναντι στην Ανόρθωση, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο να καταβάλει την αντίσταση της Ομόνοιας και να εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Το ενδέκατο «τρίποντο» στην τρέχουσα σεζόν, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήρθε, έχει ανεβάσει την ψυχολογία στους κυανόλευκους και τους όπλισε παραλλήλως με περίσσεια αυτοπεποίθηση για τη σημερινή δύσκολη έξοδο.

Ο Γιάννης Πετράκης δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να προετοιμάσει όπως θα ήθελε τους ποδοσφαιριστές του για το σημερινό ντέρμπι, ωστόσο έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτούς και προσδοκά ότι θα ξεκινήσουν το ματς από εκεί που έμειναν με την «Κυρία». Εν ολίγοις, το δεύτερο 45λεπτο στο τελευταίο ματς ζητεί να… γίνει 90λεπτο. Θέλει να κυκλοφορήσουν γρήγορα την μπάλα, να βγουν οι αυτοματισμοί στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης και να ασκήσουν εντέλει εκείνη την πίεση στον αντίπαλο που να τον αναγκάσει να υποπέσει σε αβίαστα λάθη.

Η Ομόνοια, εκτός από το ότι προέρχεται από πέντε σερί νίκες και είναι αήττητη στα ντέρμπι, διαθέτει την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος. Ο Απόλλων, τώρα, διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε και το πώς θα ξεδιπλωθούν οι παίκτες του Πετράκη και πόσους κινδύνους θα δημιουργήσουν για την εστία του Φαμπιάνο.

Το μεγάλο ερωτηματικό σε σχέση με το αρχικό σχήμα αφορά στη διάταξη που θα επιλέξει ο Ελλαδίτης προπονητής. Γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι άρχισε με 4-2-3-1, το μετέτρεψε σε 4-4-2 με την είσοδο του Μπακαλί Νταμπό και στο φινάλε το «γύρισε» σε 3-5-2. Με βάση την απόδοση του συνόλου, πάντως, η διάταξη με δύο επιθετικούς έδωσε μεγάλη ώθηση στον Απόλλωνα. Αλλά και πάλι, τα πάντα θα εξαρτηθούν αναλόγως των στοιχείων που αντλήθηκαν από την αποκρυπτογράφηση της Ομόνοιας και των εντέλει προθέσεων του Πετράκη.

Ο Δημήτρης Δημητρίου θα βρίσκεται σε άλλο ένα ματς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ζοάο Πέδρο, Έκτορ Γιούστε, Ατίλα Σάλαϊ και Γιώργος Βασιλείου. Βλέπετε, ο Βαλεντίν Ρομπέρζ ολοκλήρωσε το ντέρμπι με την Ανόρθωση με πρόβλημα τραυματισμού και ως εκ τούτου, ο Πετράκης θα εμπιστευτεί μονάχα αυτούς που είναι πανέτοιμοι για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Εάν ο προπονητής του Απόλλωνα δώσει φανέλα βασικού στον Μπακαλί Νταμπό που τα πήγε εξαιρετικά στο παιχνίδι με την Ανόρθωση, τότε θα αποτελέσει τον άμεσο υποστηρικτή του Νικολά Ντιγκινί στη γραμμή κρούσης. Οι Χάμπος Κυριάκου, Τζιόρτζε Ντένιτς θα είναι στο κέντρο και οι Ιωάννης Πίττας, Γιάννης Γιαννιώτας στις πτέρυγες. Εκτός επιλογών είναι οι Εστέβαν Σατσέτι, Σάσα Μάρκοβιτς, Φλορεντίν Ματέι, Ντιέγκο Αγκίρε και Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ