aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Να... τριτώσει το καλό, οι σκέψεις του Πετράκη

Απόλλων: Να… τριτώσει το καλό, οι σκέψεις του Πετράκη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο Απόλλων, είναι η μοναδική ομάδα που υποχρέωσε την Ανόρθωση σε ήττα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην τρέχουσα σεζόν. Σήμερα, θα θελήσει να πανηγυρίσει δεύτερη φορά μέσα στην έδρα της αντιπάλου του και να τριτώσει το καλό αφού επικράτησε και στο Τσίρειο. Αυτομάτως, θα αυξήσει τη διαφορά από την Ανόρθωση στους έξι βαθμούς και θα αποκτήσει και βαθμολογικό και ψυχολογικό αβαντάζ. Η μπάλα είναι στα πόδια των παικτών του Απόλλωνα να δείξουν σ’ ένα απαιτητικό ματς ότι, μπορούν και θέλουν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η ομάδα της Λεμεσού θα έχει απέναντί της μιαν ομάδα ικανή στη δύναμη, με ύψος και που δεν δέχεται εύκολα γκολ στην έδρα της. Θα πρέπει να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία μεσοεπιθετικά, να δημιουργήσει και να είναι αποτελεσματική. Ο Πετράκης αναμένει από τους παίκτες του να εφαρμόσουν το πλάνο του, να έχουν υπομονή και πείσμα, κυνηγώντας από την αρχή έως το τέλος τη νίκη.

Κατά γενική ομολογία, ο Απόλλων έχει ποιοτικούς παίκτες και απομένει να φθάσουν σε ψηλά στάνταρ απόδοσης και να λειτουργήσουν ομαδικά. Είναι ποδοσφαιριστές που η απόδοσή τους, ιδιαίτερα σε απαιτητικά ματς όπως το σημερινό, αποτελεί βαρόμετρο. Τέτοιοι για τον Απόλλωνα είναι οι Μπίσεσβαρ και Ντιγκινί. Ο Πετράκης αναμένει από τους παίκτες του να ελέγξουν την κυκλοφορία της μπάλας, να δώσουν το δικό τους ρυθμό και να είναι αποφασιστικοί στις μονομαχίες, να δείξουν ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν αλώβητοι από μια δύσκολη έδρα.

Χωρίς τους Σατσέτι και Μπένσοπ στην αποστολή του, λόγω καρτών, θα ταξιδέψει στη Λάρνακα ο Απόλλων. Ακόμη κι έτσι, ο Πετράκης έχει τις επιλογές για να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο, ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις το τρίποντο. Μια – δυο θέσεις αποτελούν ερωτηματικό. Σε σχηματισμό 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιοβάνοβιτς. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ και Γκεριέ. Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι οι Κυριάκου, Μάρκοβιτς και Μπίσεσβαρ. Είναι και οι επιλογές των Ντένιτς και Ματέι. Στην επίθεση, δεξιά ο Γιαννιώτας, αριστερά ο Πίττας στην κορυφή ο Ντιγκινί. Θέση διεκδικεί και ο Νταμπό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ