aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Να πάρει τα «δώρα» με άμεση επάνοδο στις επιτυχίες

Απόλλων: Να πάρει τα «δώρα» με άμεση επάνοδο στις επιτυχίες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το πρωτάθλημα εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή και κάθε απώλεια βαθμών θα είναι οδυνηρή. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στον Απόλλωνα και, καθώς δεν έχουν περιθώρια για απώλειες, έχουν ως αποκλειστικό στόχο το απόγευμα τη νίκη απέναντι στο Παραλίμνι. Η τελευταία ήττα από την ΑΕΛ, η πρώτη μετά από δυόμισι μήνες, μόνο από κάτω δεν τους έχει πάρει. Το ξεκαθάρισε και ο Αυγουστή πως η ήττα τούς πείσμωσε πιο πολύ. Κερδίζοντας σήμερα και παίρνοντας το «διπλό» στην Πάφο την Τετάρτη, θα ανακτήσει αρκετό από το χαμένο έδαφος.

Το σημερινό παιχνίδι δεν θεωρείται εύκολο, καθώς η ομάδα του Παραλιμνίου προέρχεται από τη νίκη επί της ΑΕΚ και θα πάει στο Τσίρειο με ενθουσιασμό. Ο Αυγουστή δεν θα έχει στη διάθεσή του (πλην των μόνιμων απόντων Μάρκοβιτς και Γκακπέ) τους Σελίμοβιτς και Γιαννιώτα λόγω καρτών. Αρκετές πιθανότητες να αγωνιστούν συγκεντρώνουν οι Γιούστε και Κυριάκου, που έχουν ξεπεράσει τον τραυματισμό τους. Η επιστροφή των δύο δίνει και την ευχέρεια στην τεχνική ηγεσία να καταστρώσει με πιο πολλές επιλογές τα πλάνα της, τόσο για το σημερινό παιχνίδι όσο και γι’ αυτά που ακολουθούν. Οι κυανόλευκοι έχουν αφήσει πίσω την εμφάνιση και την ήττα από την ΑΕΛ και το ζητούμενο σήμερα είναι μόνο η νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα θεωρηθεί αποτυχία, η οποία πιθανόν να εκτροχιάσει τον Απόλλωνα από τον στόχο του τίτλου.

Ο Αυγουστή αναμένεται να παρουσιάσει τους Σάλαϊ, Ενσούε και Κυριάκου ως τριάδα στην άμυνα. Οι τρεις τους θα είναι μπροστά από τον Μολ, ενώ στη μεσαία γραμμή οι Πέδρο, Αγκίρε, στα άκρα και Σατσέτι, Περέιρα στον άξονα. Στην επίθεση, ο Μπένσοπ στην κορυφή και στις πτέρυγες οι Πίττας ή Σαρδινέρο και Παπουλής. Βέβαια οι καλές εμφανίσεις των Ντάνιτς και Ματέι ίσως οδηγήσουν τον Κύπριο τεχνικό στην απόφαση να χρησιμοποιήσει τον έναν εκ των δύο.

Θα ψάξει νωρίς ένα γκολ

Ο Απόλλων θα προσπαθήσει να επιβληθεί από την αρχή, μ’ ένα γρήγορο γκολ. Ο Μπένσοπ, ο οποίος έμεινε στα ρηχά στο προηγούμενο παιχνίδι, αναμένεται να είναι πάλι στην κορυφή της επίθεσης, όμως για να είναι πιο χρήσιμος θα πρέπει να τροφοδοτηθεί. Κόντρα στην ΑΕΛ, στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν φάνηκε, όμως δεν τον βοήθησαν και οι συμπαίκτες του. Το παιχνίδι χρειάζεται προσοχή από κάθε άποψη και οι κυανόλευκοι θα θελήσουν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία του Μολ. Στα δύο τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, στο Τσίρειο, ο Απόλλων δέχθηκε τέσσερα γκολ (νίκησε 3-2 τον Εθνικό και έχασε 0-2 από την ΑΕΛ). Και σήμερα, πέρα από τη διάθεση να κάμψει νωρίς την αντίσταση του Παραλιμνίου, θα επιδιώξει να μη δεχθεί γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ