aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Μόνος του έβγαλε τα μάτια του

Απόλλων: Μόνος του έβγαλε τα μάτια του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο ποδόσφαιρο λένε ότι «έναν ίσον κανέναν» ώσπου να λήξει το ματς, για να δείξουν πόσο εύθραυστο είναι το σκορ όταν η διαφορά είναι στο ένα γκολ. Το βίωσε οδυνηρά απόψε στο «Αμμόχωστος» ο Απόλλων, που προηγήθηκε δίχως να πετύχει όμως δεύτερο γκολ και τελικά τιμωρήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα (1-1).

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη ήταν σαν να έβγαλαν τα μάτια τους με τα χέρια τους, βάσει κυρίως της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου. Μπήκαν αποφασισμένοι, κυριάρχησαν και διαρκώς δημιουργούσαν προϋποθέσεις και ευκαιρίες, που με λίγη προσοχή θα «σκότωναν» το παιχνίδι από το πρώτο μισάωρο.

Αντί αυτού με χίλια ζόρια προηγήθηκαν χάρις σε εκτέλεση πέναλτι του Ντιγκινί στο 43’. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοσή τους είχε κάθετη πτώση, παρά τα δοκάρια του Πίττα στο 51’ και 52, ενώ παραλλήλως ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι. Τελικά ήρθε η τιμωρία από τον Ντανίλο στο 66’, ενώ στο τέλος παραλίγο να γυρίσει εις βάρος του το παιχνίδι.

Ειδικά από το 79’ που οι κυανόλευκοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αψυχολόγητης ενέργειας του Βασιλείου να κλωτσήσει τον Σανκό, ήταν πιο ορατό το ενδεχόμενο ήττας με ανατροπή. Τελικά πήραν τον βαθμό, συνεχίζουν μόνοι στην κορυφή με έναν βαθμό πλέον από την Ομόνοια, μα σίγουρα θα αναρωτιούνται πως κατάφεραν να αφήσουν δύο βαθμούς να φύγουν μέσα από τα χέρια τους.

Την ίδια ώρα ο Πετράκης θα αρχίσει να σκέφτεται το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου με τον ανεβασμένο ΑΠΟΕΛ. Θα στερηθεί τον τιμωρημένο Βασιλείου, θα αποφασίσει αν θα έχει μαζί του ή όχι τον «κιτρινισμένο» Μάρκοβιτς (μάλλον θα προτιμήσει να τον αφήσει εκτός από το ματς που ακολουθεί με την Καρμιώτισσα).

Από εκεί και πέρα θα φανεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Κατελάρη, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο «Αμμόχωστος», ενώ εντός της εβδομάδας θα ξέρει ποιους από τους άλλους τραυματίες θα έχει στη διάθεσή του (Φιλιώτης, Νταμπό, Γιοβάνοβιτς). Σίγουρος απών θα είναι ασφαλώς ο Σατσιέτι, ο οποίος θα χάσει αρκετά ματς ακόμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ