aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Μίλησαν» βάθος και ποιότητα…

Απόλλων: «Μίλησαν» βάθος και ποιότητα…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είδε την Ομόνοια να προηγείται στο ημίχρονο, όμως άλλαξε τακτική και φιλοσοφία στην επανάληψη και έκανε την ολική ανατροπή. Ήταν ακόμη ένα δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή, η οποία έφθασε στη δέκατη νίκη της στο πρωτάθλημα, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον. Από το 3-5-2, με το οποίο παρουσίασε την ομάδα του ο Κύπριος τεχνικός με το ξεκίνημα, το μετέτρεψε σε 4-4-2 στην επανάληψη και ακολούθως σε 4-2-3-1, ανατρέποντας το σκορ και δημιουργώντας ευκαιρίες για μια πιο άνετη επικράτηση.

Ο Απόλλων νίκησε την Ομόνοια, ξεπερνώντας και τα δικά του προβλήματα. Αποχώρησε νωρίς ο Παπουλής, δεν είχε διαθέσιμο τον Μάγκλιτσα, ενώ μπήκε στο παιχνίδι ο ανέτοιμος Περέιρα. Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμιά σχέση με αυτή του πρώτου, διάστημα στο οποίο ο Απόλλων υστέρησε. Με την είσοδο του Σαρδινέρο οι επιθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός με την σβελτάδα στις κινήσεις του, όταν ο Απόλλων πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα έγινε πιο επιθετική και νωρίς, στο 56’, ο Μπρου έφερε το ματς στα ίσα, για να φθάσει στο 72’ στην ολική ανατροπή με τον Σελάγια.

Οι κυανόλευκοι έχουν μπροστά τους μακρύ δρόμο να διανύσουν. Αύριο θα τα πουν και πάλι με την Ομόνοια στον επαναληπτικό του κυπέλλου, ενώ το Σάββατο θα βρεθούν στη Λάρνακα για να αντιμετωπίσουν τον Ερμή. Προέχει ο αγώνας κυπέλλου, στον οποίο ο Απόλλων θα πάει στο ΓΣΠ για να υπερασπιστεί το 1-0 με το οποίο επικράτησε στο πρώτο ματς αλλά και να σημαδέψει δεύτερη νίκη, σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. Η τεχνική ηγεσία, θα παρουσιάσει και πάλι ένα καινούργιο σχήμα, με τον Σατσέτι στην ενδεκάδα. Υποχρεωτικά θα μείνει έξω ο Παπουλής, ενώ ένα κτύπημα που δέχθηκε ο Ρομπέρζ είναι πολύ πιθανό να τον κρατήσει εκτός ενδεκάδας. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ήταν και προχθές ανυπέρβλητος, τα έδωσε όλα, ανακόπτοντας πολλές επιθέσεις της Ομόνοιας. Γενικά, κάνει μια σπουδαία σεζόν και αναδεικνύεται σε κυρίαρχη φυσιογνωμία στην αμυντική γραμμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ