aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Μια «κολόνα» και γκολτζής για την επίθεση

Απόλλων: Μια «κολόνα» και γκολτζής για την επίθεση

Ο Κάιλ Λάφερτι βρίσκεται στην λίστα του Aπόλλωνα, όπως αποκάλυψε νωρίς το πρωί η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy.

Tον Μάρτη του 2015 ο γκολτζής από την Βόρειο Ιρλανδία βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και η ελλαδική ιστοσελίδα δημοσίευσε ένα άκρως ενδιαφέρον αφιέρωμα.

Διαβάστε επίσης: Aποκαλυπτικό: Λάφερτι για την επίθεση!

«O 30 χρονος σέντερ φορ από την Βόρειο Ιρλανδία ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπέρνλι. Μετά από μια τριετία και 10 τέρματα, φορά την φανέλα των Ρέιντζερς. Εκεί γίνεται γνωστός, καθώς σε 104 συμμετοχές σκοράρει 31 φορές.

Ακολουθεί το πέρασμα από την Σιόν στην Ελβετία(5 γκολ) μετά την πτώση της «Τζερς» και έπειτα η Παλέρμο. Τα 11 γκολ του είναι καθοριστικά για την επιστροφή του συλλόγου στην Serie Α, όμως το κλαμπ θα τον πουλήσει στην Νόριτς έναντι 3 εκ. ευρώ για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Στην Αγγλία θα περάσει απαρατήρητος και θα δοθεί δανεικός στην Ρίζεσπορ, με την οποία σκοράρε μόλις μια φορά την περίοδο 2015/16.

Διαβάστε επίσης: Λάφερτι 3 χρόνια μετά!

Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μπέρμινγχαμ (έξι συμμετοχές, ένα γκολ), ενώ τη λήξασα σεζόν στην Χαρτς ήταν εξαιρετικός με 19 τέρματα σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το «καταφύγιο» της Εθνικής

Αν και σε δέκα χρόνια καριέρας δεν κατάφερε να στεριώσει πουθενά, η εθνική ομάδα της χώρας του αποτελούσε πάντα την καλύτερη «βιτρίνα» για τον διεθνή σκόρερ. Τα προκριματικά για το Euro 2016 της Γαλλιάς, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να… ξανασυστηυεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκοντας συνεχώς δίχτυα.

Ένα από αυτά, μάλιστα, απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στο Καραϊσκάκη. Σε 67 αναμετρήσεις έχει σκοράρει 20 φορές, κατά το παρελθόν έχει φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και είναι από τις πιο ενδιαφέρους περιπτώσεις του ποδοσφαίρου της χώρας του.

«Κολόνα» και γκολτζής

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, είναι ψηλός, δυνατός, με αίσθηση του γκολ. Ο Λάφερτι εκτός από το ψηλό παιχνίδι, είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια. Παρά το μπόι του(1.93)».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ