aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Μετρούν ξανά τα κουκιά τους

Απόλλων: Μετρούν ξανά τα κουκιά τους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κατά τη θητεία του Νίκου Κίρζη στον προεδρικό θώκο του Απόλλωνα, η αλήθεια είναι πως υπήρξαν δύσκολοι περίοδοι. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, εκτός από χαρές και διακρίσεις, στην ομάδα της Λεμεσού κλήθηκαν να πάρουν σημαντικότατες αποφάσεις που αφορούσαν το οικονομικό σκέλος, βρίσκοντας τον τρόπο να μην προκύπτει μεγάλη αναστάτωση.

Ακόμα και σε καιρούς που δεν υπήρχε η απαιτούμενη ρευστότητα. Η ομαλή λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος ουδέποτε διασαλεύτηκε, κάτι που βοήθησε στο αγωνιστικό σκέλος. Η διοίκηση ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ και υπόλοιπων υπαλλήλων, διατηρώντας ένα πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας. Αν και θα μπορούσε να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τον προϋπολογισμό των προηγούμενων ετών, αυτό δεν το έπραξε, λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα τη μείωση του ρίσκου μίας ενδεχόμενης μεγάλης «τρύπας» στο ταμείο.

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, η διοίκηση Νίκου Κίρζη θα κληθεί άλλη μία φορά να επεξεργαστεί ένα πλάνο, προσαρμοσμένο στα νέα οικονομικά δεδομένα, το οποίο θα διατηρήσει την ομάδα όσο γίνεται πιο «υγιής». Ένα πλάνο που είναι πολύ πιθανόν να προβλέπει τη μείωση των δαπανών.

Η μείωση των εσόδων λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει (και) η χώρα μας, αναγκάζει τους ιθύνοντες να βρίσκονται στην… πρίζα. Και δεν είναι, άλλωστε, οι μοναδικοί. Ήδη, η ΚΟΠ TV ενημερώθηκε από τη Cytavision ότι «πάγωσε» την τελευταία δόση (ύψους 2.200.000 ευρώ) που έπρεπε να καταβληθεί στις αρχές Απριλίου για να διαμοιράσει στα σωματεία. Ένα εξ αυτών και ο Απόλλων.

«Οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές μιας και οι ομάδες θα δίνουν λιγότερα, οι ποδοσφαιριστές δεν θα παίρνουν αυτά που θέλουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Ενημερώνονται καθημερινά στον Απόλλωνα για τις εξελίξεις, διατηρούν ανοικτή γραμμή μεταξύ τους και αναλόγως από το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα λάβουν τις αποφάσεις τους. Ο μήνας που διανύουμε, εξάλλου, χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως κρίσιμος για την Κύπρο.

Αργά ή γρήγορα, όμως, θα επανέλθει η… κανονικότητα. Και στην επανεκκίνηση που θα γίνει, στον Απόλλωνα θέλουν να είναι πανέτοιμοι ώστε να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν ενώπιόν τους. Επομένως, κάνουν τους υπολογισμούς τους, επεξεργάζονται ένα πλάνο δράσης και θα πράξουν σύμφωνα με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σε οικονομικό και αγωνιστικό σκέλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ