aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Με σοφέρ Γκεριέ - Νταμπό συνεχίζει την καταδίωξη

Απόλλων: Με σοφέρ Γκεριέ – Νταμπό συνεχίζει την καταδίωξη

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το βιογραφικό του «φώναζε» ότι είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στην αριστερή πτέρυγα του Απόλλωνα. Στην ολιγόλεπτη (πραγματικά) παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα, δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο σκοράρισμα. Σε τρεις συμμετοχές μετρά δύο καθοριστικά τέρματα που έχουν «προσφέρει», ούτε λίγο ούτε πολύ, έξι βαθμούς (κόντρα στο Παραλίμνι μπήκε ως αλλαγή στο 62’ και λίγο αργότερα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του). Χθες άνοιξε το σκορ και στο Μακάρειο, στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό (0-2) κι η λεμεσιανή ομάδα συνεχίζει την καταδίωξη της Ομόνοιας από απόσταση τεσσάρων βαθμών. Αν προσμετρήσουμε ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα φιλοξενήσει τους πράσινους στο Τσίρειο, η χθεσινή νίκη της έχει μεγαλύτερη αξία.

Ο Γκεριέ που λέτε, σε κόρνερ του Μπίσεσβαρ στο 39’ (πισινή κεφαλιά του Νταμπό  στο πρώτο δοκάρι) πήδηξε (πολύ) πιο ψηλά από τον Γαρουφαλιά και νίκησε τον Αλέξανδρο Μιχάηλ για το 1-0. Ήταν η δικαίωση της προσπάθειας των κυανόλευκων του Πετράκη που «καπάρωσαν» το τρίποντο με γκολ του Νταμπό στο 59’. Ο Γάλλος που διεκδικεί τον τίτλο του «πολυτιμότερου» των τελευταίων αγώνων (για δεύτερο σερί ματς, όπως και στο ΑΕΚ Αρένα έδωσε ασίστ στο πρώτο γκολ και πέτυχε το δεύτερο) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σωτηρίου, και τη σέντρα του Πέδρο και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού που ήταν καλύτεροι στο α’ μέρος, είχαν δοκάρι με τον Πίττα (2’) και καλές προϋποθέσεις για γκολ, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έγιναν λίγο πιο πιεστικοί, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το γκολ του Νταμπό, έβαλε τέλος στην αγωνία για τον τελικό νικητή. «Είναι σημαντικό όταν δεν είμαστε 100% καλά να παίρνουμε καλά αποτελέσματα. Είναι ένδειξη ότι η ομάδα είναι στιβαρή», δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης που χάρηκε, επίσης, από τις σκηνές αναγνώρισης και αγάπης που του χάρισαν οι πρώην παίκτες του. «Πιστεύω πως μας άξιζε ένα γκολ, όχι για να κερδίσουμε, αλλά θα το κάναμε πιο ενδιαφέρον», ανέφερε ο Τσεντομίρ Γιανέφσκι, τονίζοντας ότι δεν του βγήκε στο πλάνο, να δώσει την κατοχή στους φιλοξενούμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ