aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Με μέταλλο πρωταγωνιστή

Απόλλων: Με μέταλλο πρωταγωνιστή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δύο φορές ο Απόλλων βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η αντίδραση που έδειξε έφερε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ο Σελάγια με δύο γκολ και με τον Γιαννιώτα να πετυχαίνει το άλλο, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να φθάσουν στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα επί της Πάφος FC, δείχνοντας πως έχουν αφήσει πίσω τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ. Ήταν και το πρώτο παιχνίδι με νέο προπονητή στον πάγκο, κάτι που είχε ιδιαίτερη σημασία. Ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς δεν άλλαξε και πολλά πράγματα στην πρώτη του παρουσία στο τιμόνι των κυανόλευκων και οι φίλοι του Απόλλωνα είδαν μια ομάδα, όπως μας είχε συνηθίσει επί Σωφρόνη Αυγουστή.

Η νίκη δεν ήλθε και τόσο εύκολα, καθώς η Πάφος FC ξάφνιασε με την ενεργητικότητά της. Δύο φορές προηγήθηκε, με τους κυανόλευκους να μην παραδίδονται. Στα κρίσιμα σημεία του αγώνα ανέδειξαν το μέταλλο της μεγάλης ομάδας, δείχνοντας πως θα είναι και στην τρέχουσα περίοδο πρωταγωνιστές. Είναι λογικό πως ο νέος προπονητής θα περάσει κάποια νέα στοιχεία στην ομάδα του, όμως αυτό θέλει χρόνο, δουλειά και υπομονή. Δεν είναι δυνατό από τη μια στιγμή στην άλλη να δούμε τον Απόλλωνα να παρουσιάζεται με νέο «κοστούμι». Ήταν πρεμιέρα και με έναν νέο προπονητή στον πάγκο, το ζητούμενο ήταν μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Μάλιστα το τρίποντο αποκτά μεγαλύτερη σημασία, διότι επιτεύχθηκε επί ενός πολύ ισχυρού, όπως αποδείχθηκε, αντίπαλου.

Ο Απόλλων, μετά τις δύο ήττες από την Αϊντχόφεν και την αλλαγή προπονητή, δεν ήθελε τίποτε άλλο από το να κάνει ποδαρικό με νίκη στο πρωτάθλημα για χίλιους δυο λόγους. Όπως και να ήλθε η επιτυχία, αυτό είχε αξία, και στο τέλος οι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν ικανοποιημένοι. Οι κυανόλευκοι κατέθεσαν τις αρετές με τις οποίες μας είχαν συνηθίσει, όμως προβλημάτισαν για κάποιες αδυναμίες που παρουσίασαν. Τα δύο γκολ που δέχθηκαν ήταν κάτι σαν καμπανάκι κινδύνου. Στην άμυνα χρειάζεται πιο πολλή οργάνωση και καλύτερη χημεία της μεσαίας και αμυντικής γραμμής. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια οπότε άμεσα μπορεί να υπάρξει βελτίωση.

Οι αλλαγές έκαναν τη διαφορά

O Ιβάν Βουκομάνοβιτς παρέταξε μια ενδεκάδα που λίγο-πολύ την είχαμε προβλέψει. Δεν δίστασε όμως στην επανάληψη να προχωρήσει σε αλλαγές που έκαναν τη διαφορά και έδωσαν άλλο τόνο στην ομάδα, που έγινε πιο επιθετική. Οι τρεις που αγωνίστηκαν στην επανάληψη –οι Γκακπέ, Πίττας και Εμπιντά– βοήθησαν πολύ. Έπαιξε σημαντικό ρόλο το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα, όταν ο Γιαννιώτας ισοφάρισε και έκανε το 2-2. Εκεί φάνηκε πως ο Απόλλων δεν θα άφηνε να του ξεφύγει το παιχνίδι. Το ήθελαν και οι ποδοσφαιριστές και έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μη χαθεί η πρώτη παρτίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ