aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Με Χάμαρμπι ή Λεχ Πόζναν στο ΓΣΠ αν περάσει από το Ηράκλειο

Απόλλων: Με Χάμαρμπι ή Λεχ Πόζναν στο ΓΣΠ αν περάσει από το Ηράκλειο

Με τον νικητή του ζευγαριού Χάμαρμπι (Σουηδία) – Λεχ Πόζναν (Πολωνία) θα τεθεί αντιμέτωπος ο Απόλλωνας στον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, εάν περάσει το εμπόδιο του ΟΦΗ στον β’ γύρο όπως προέκυψε από την κλήρωση.

Η πολωνική ομάδα απέκλεισε τη Βαλμιέρα με 3-0 στον α’ προκριματικό γύρο. Στο πρωτάθλημα της Πολωνίας έχει ένα βαθμό απολογισμό μετά από δύο αγώνες.Προπονητής της Λεχ Πόζναν είναι ο Ντάριους Ζούραβ.

Η Χάμαρμπι απέκλεισε την Ακαδημία Πούσκας στον α’ προκριματικό με 3-0. Το πρωτάθλημα της Σουηδίας βρίσκεται σε εξέλιξη και η σουηδική ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση, έχοντας απολογισμό 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 18 αγώνες. Προπονητής της είναι ο Στεφάν Μπίλμσπορν.

Ο μονός αγώνας θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου με γηπεδούχο τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ (αν προκριθούν οι κυανόλευκοι). Είναι όμως πιθανόν να γίνουν αλλαγές αφού αν περάσει και ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων, χρησιμοποιούν και οι δύο ως έδρα το ΓΣΠ και μάλλον θα παίξουν σε διαφορετική μέρα.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ ΟΦΗ

Η Χάμαρμπι, που ιδρύθηκε το 1897 και εδρεύει στη Στοκχόλμη, έχει γήπεδο το «Tele 2 Arena» στη Στοκχόλμη (33.000 θεατών), ενώ μεταξύ των μετόχων της είναι ο σπουδαίος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο, ενώ την τελευταία σεζόν τερμάτισε τρίτη και φέτος μετά από 18 αγωνιστικές είναι έβδομη με 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες. Επιστρέφοντας φέτος στην Ευρώπη μετά από 13 χρόνια, στον πρώτο προκριματικό του Europa League απέκλεισε με 3-0 την ουγγρική Ακαδημία Πούσκας. Ουδέποτε έχει συναντήσει ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Προπονητής της είναι ο Σουηδός Στέφαν Μπίλμπορν και πιο γνωστός ποδοσφαιριστής της είναι ο μεσοεπιθετικός Μουαμέρ Τάνκοβιτς, που απασχόλησε την ΑΕΚ.

Η Λεχ Πόζναν, που ιδρύθηκε το 1922 και εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Πολωνίας, έχει γήπεδο το «Μιέσκι» (43.000 θεατών) και χρώματα το μπλε και το λευκό. Την τελευταία σεζόν ήταν δευτεραθλήτρια στην Πολωνία, φέτος μετά από δύο αγωνιστικές έχει μια ήττα και μια ισοπαλία, ενώ στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε τη Βαλμιέρα από τη Λετονία με 3-0. Προπονητής της είναι ο Πολωνός Ντάριους Ζούραβ και στο ρόστερ της ξεχωρίζουν δύο διεθνείς, ο Τσέχος μέσος Γιαν Σικόρα και ο Σουηδός φορ Μίκαελ Ίσακ. Το 1990 είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον πρώτο προκριματικό του Πρωταθλητριών και τον απέκλεισε με δύο νίκες, 3-0 και 1-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ