aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια

Απόλλων: Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία πως η αποψινή αποστολή του Απόλλωνα στο «Commerzbank-Arena» θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αλλά μήπως δεν ήταν δύσκολη και στους δύο προηγούμενους αγώνες που είχε δώσει στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ; Στο αποψινό παιχνίδι με την Άιντραχτ, οι Γερμανοί βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, παίζουν στην έδρα τους και θέλουν να είναι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο τελευταίο τους παιχνίδι για το γερμανικό πρωτάθλημα σάρωσαν τη Φορτούνα με 7-1 και είναι λογικό πως θα μπουν απόψε στο γήπεδο για να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει επίγνωση των δυσκολιών και ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να σταματήσει την αντίπαλο. Η ομάδα του, πάντως, δεν αναμένεται να κλειστεί στην άμυνα, γιατί κάτι τέτοιο δεν το έχει δείξει ποτέ, όμως θα προσπαθήσει μέσα από την τακτική και τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του να βάλει δύσκολα στους γηπεδούχους και να τους κρατήσει μακριά από την περιοχή του Βάλε. Όσο αντέξει, θα πει κάποιος… Και άλλες φορές φαινόταν χαμένος και καμένος στα χαρτιά ο Απόλλων, αλλά εξέπληξε. Και αυτό θα προσπαθήσουν και απόψε οι ποδοσφαιριστές του.

Είναι ασφαλώς ένα παιχνίδι, στο οποίο οι κυανόλευκοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τις κινήσεις τους στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή. Οι Γερμανοί δεν… χαρίζουν κάστανο, γι’ αυτό και πρέπει να είναι προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Θα υπάρξουν δυσκολίες και δεν αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα παραδώσουν τα όπλα. Αντίθετα, στον Απόλλωνα έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως έχουν τις δυνατότητες να εκπλήξουν για ακόμη μια φορά.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή μάς έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, αλλά αυτή τη φορά και με βάση τις απουσίες των Μπρου και Γιούστε, θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε, με τους Πέδρο, Ρομπέρζ, Χ. Κυριάκου και Σούμαχ να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα. Πιο μπροστά θα είναι ο Σατσέτι με τον Μάρκοβιτς, με τους Περέιρα και Παπουλή να εναλλάσσονται σε ρόλο δημιουργού. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να αρχίσει μόνο ο ένας από τους δύο και να αγωνιστεί από την αρχή ένας από τους Σαρδινέρο και Καραγιόλ. Στην επίθεση θα είναι μαζί ο Μαγκλίτσα με τον Ζελάγια, χωρίς να αποκλείεται και ο Σκέμπρι από τις επιλογές του βασικού σχήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ