aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Μα ποιος εν τούτος ρε;»

Απόλλων: «Μα ποιος εν τούτος ρε;»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης του Απόλλωνα για την πρόσληψη του Ιβάν Βουκομάνοβιτς στη θέση του προπονητή αρκετοί φίλοι των γαλάζιων σκάρταραν την επιλογή των Νίκου Κίρζη και Πέτρου Κονναφή. Μια ματιά στα σχόλια της επίσημης ανακοίνωσης του Απόλλωνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η πλειονότητα των φίλων της λεμεσιανής ομάδας περίμενε κάτι καλύτερο, βάση ονόματος και βιογραφικού.

«Άψογα! Σωφρόνης 126 στον κόσμο. Ιβάν Βουκομάνοβιτς… not Ranked! Αλλά φυσικά θα γίνει κάποιο θαύμα και θα γίνει σπουδαίος προπονητής και θα πάρουμε πρωτάθλημα και θα μπαίνουμε κάθε χρόνο Ομίλους», έγραψε ένας οπαδός του Απόλλωνα, ενώ ακολούθησαν «βροχή» τα μηνύματα που αμφισβητούν τον Σέρβο τεχνικό προτού καν φορέσει τις φόρμες προπόνησης.

«Δηλαδή για να καταλάβω αυτός ο προπονητής είναι η υπέρβαση για το πρωτάθλημα; 2 χρόνια άνεργος τζιε τούτη εν η υπέρβαση σας; Όλα παν βάση σχεδίου για να βάλετε τον Μακριδή προπονητή στο τέλος».

«Τόσο κακό Για έναν άγνωστο. Back to 6th pl6».

«Μα ποιος εν τούτος ρε; Για όνομα του Θεού. Δώστε το πρωτάθλημα του ΑΠΟΕΛ που τα τωρά. Προπονητής πρωταθλητισμού. Ρεπάνια».

«Δηλαδή εδκιώξετε τον Σωφρόνη για να φέρετε τούτον; Θέλω τζιαι εγώ ποτζίνο του πίνεται».

Κακά τα ψέματα. Η επιλογή του διάδοχου του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του Απόλλωνα δεν ήταν και η πιο εύκολη δουλειά για τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή των γαλάζιων. Ο Κύπριος προπονητής με τα θετικά και τα αρνητικά του συνδέθηκε απίστευτα με τον κόσμο και αγαπήθηκε όσο λίγοι προπονητές στο παρελθόν. Μόνο εάν ο αντικαταστάτης του ήταν κάποιος με σπουδαίο βιογραφικό (άρα και μπάτζετ πέραν των δυνατοτήτων οποιασδήποτε κυπριακής ομάδας) ή τεχνικός με επιτυχίες στο κυπριακό ποδόσφαιρο (π.χ. Γιοβάνοβιτς, Κρίστιανσεν) δεν θα σήκωνε «σκόνη» στον κόσμο του Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Το κοινό στοιχείο Βουκομάνοβιτς-Αυγουστή, οι προτάσεις και η φιλία με Ποκετίνο

Είναι αλήθεια πως η απραξία του 42χρονου Βουκομάνοβιτς για σχεδόν τρία χρόνια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Διετέλεσε πρώτος προπονητής στην Σταντάρ Λιέγης για ένα πεντάμηνο (πριν ήταν βοηθός προπονητής) και ευτύχησε να την καθοδηγήσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στέφθηκε κυπελλούχος με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Εάν πληροί τα κριτήρια για να οδηγήσει τον Απόλλωνα στον πολυπόθητο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος θα το δείξει ο χρόνος. Όμως, είναι άδικο και αυτοκαταστροφικό να μηδενίζεται ένας άνθρωπος προτού καν του δοθεί η ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητες του. Άλλωστε, ειδικά στην Κύπρο τα παραδείγματα προπονητών που έγραψαν ιστορία χωρίς να έχουν πετύχει κάτι αξιόλογο προηγουμένως ως προπονητές είναι πολλά.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Ο Βουκομάνοβιτς «εκτίναξε» τον Ντε Καμάργκο

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έβαλε την Ανόρθωση πήρε τίτλους και έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς να δουλέψει πουθενά ως προπονητής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγο – πολύ εκδιώχθηκε από την Παναχαϊκή προτού δημιουργήσει τη δυναστεία του ΑΠΟΕΛ και γράψει το έπος της πορείας στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Και φυσικά για να μην πάμε μακριά, ο Σωφρόνης Αυγουστή πέτυχε όσα πέτυχε στον Απόλλων ερχόμενος από την ομάδα Νέων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ