aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Μ’ ένα όνειρο τρελό…

Απόλλων: Μ’ ένα όνειρο τρελό…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O Απόλλων είχε βρεθεί στην «αιώνια πόλη» και το 2013, όταν είχε αντιμετωπίσει για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πάλι τη Λάτσιο. Ήταν στην πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης και είχε χάσει με 2-1 στο «Ολίμπικο», με τον Παπουλή να σημειώνει το γκολ της ομάδας του. Μετά από πέντε χρόνια, είναι ξανά στη Ρώμη για τον αγώνα της πρεμιέρας των ομίλων της τέταρτης συμμετοχής του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι κυανόλευκοι, με τις ευχές των φιλάθλων, είναι από τις πρωινές ώρες στη Ρώμη, όπου αύριο θα αναμετρηθούν με τη Λάτσιο. Εδώ και πέντε χρόνια, ο Απόλλωνας καταφέρνει αυτό που πολλοί δεν ονειρεύονταν πριν μερικά χρόνια, να έχει δηλαδή, τόση συχνή παρουσία με διακρίσεις στην Ευρώπη και να επισκέπτεται και να αγωνίζεται στα καλύτερα στάδια της Ευρώπης. Η συμμετοχή του στη φετινή διοργάνωση ήταν και η πιο δύσκολη, αφού χρειάστηκε να προσπεράσει τέσσερις αντιπάλους για να εξασφαλίσει το εισιτήριο.

Απέκλεισε κατά σειρά τις Στούμπρας, Ζελιέζνιτσαρ, Ντιναμό Μπρεστ και Βασιλεία, χωρίς καμιά να έχει το παραμικρό… παράπονο για τον αποκλεισμό. Έφτασαν με την αξία τους οι κυανόλευκοι στους ομίλους και ο πρώτος αγώνας, αύριο, με τη Λάτσιο, προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ξέρουν όλοι το φαβορί, όμως ο Απόλλων είναι στην Ιταλία για να κάνει αυτό που και πάλι λίγοι το πιστεύουν. Να διεκδικήσει την πρόκριση και να έχει μεγάλη διάρκεια η συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η αποστολή του Απόλλωνα είναι δύσκολη, καθώς η Λάτσιο μέσα στο σπίτι της είναι πολύ δυνατή, ενώ προέρχεται και από την εκτός έδρας νίκη επί της Έμπολι την περασμένη Κυριακή. Βρίσκεται θεωρητικά σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, αλλά το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία μετά το 5-1 επί της Πάφος FC, είναι έτοιμη για να παρουσιαστεί αύριο με το καλό της κοστούμι, το ευρωπαϊκό και να καταπλήξει και πάλι.

Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα θα προπονηθούν απόψε στο «Ολίμπικο», με τον Σωφρόνη Αυγουστή να αποφασίζει με ποιους θα ξεκινήσει. Θα επανέλθει ο Παπουλής στο αρχικό σχήμα και η ενδεκάδα θα είναι περίπου η ίδια που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Ο Κύπριος τεχνικός μελέτησε τη Λάτσιο, ωστόσο τέτοια παιχνίδια κρύβουν παγίδες και η πρώτη εντολή στους παίκτες του, είναι να μπουν αύριο στο γήπεδο απόλυτα συγκεντρωμένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ