aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Λιθουανία το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι κόντρα σε πρωτάρα!

Απόλλων: Λιθουανία το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι κόντρα σε πρωτάρα!

Την Κάουνo Ζαλγκίρις από τη Λιθουανία θα αντιμετωπίσει ο Απόλλων στο α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε μετά από κλήρωση. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Λιθουανία στις 11 Ιουλίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στην Κύπρο.

Οι «γαλάζιοι» του Σωφρόνη Αυγουστή θα μετρήσουν δυνάμεις κόντρα σε μια πρωτάρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού φέτος μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματός της και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου. Εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο στη θέση της 4ης της κατάταξης Στούμπρας που δεν ακυρώθηκε η άδεια συμμετοχής της.

Η λιθουανική ομάδα ιδρύθηκε το 2004 με την ονομασία Σπίρις Κάουνας και μετονομάστηκε σε Κάουνo Ζαλγκίρις το 2016, μετά την πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Χρησιμοποιεί το γήπεδο «Ντάριους και Γκιρένας» χωρητικότητας 9,180 θέσεων, ενώ η εμφάνισή της είναι πράσινες φανέλες εντός έδρας και άσπρες εκτός έδρας. Δεν έχει να επιδείξει κάτι καλό στην ιστορία της καθώς δεν πανηγύρισε μέχρι σήμερα κάποιο τρόπαιο.

Το ρόστερ της αποτελείται ως επί το πλείστον από γηγενείς παίκτες, ενώ διαθέτει δύο Βραζιλιάνους, έναν Νιγηριανό, έναν Ουκρανό και έναν από την Γουινέα Μπισάου. Προπονητής της είναι ο 40χρονος Λιθουανός Μιντάουγκας Τσέπας. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το πρωτάθλημα της Λιθουανίας βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή τη στιγμή η αντίπαλος του Απόλλωνα βρίσκεται στην 4η θέση με 22 βαθμούς και 14 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Σούντουβα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ