aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Λες και ήταν άλλη ομάδα

Απόλλων: Λες και ήταν άλλη ομάδα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Αυτός δεν ήταν ο Απόλλων», είπαν οι φίλοι της ομάδας απέναντι στη Λεχ Πόζναν, κάτι που προφανώς επανέλαβαν και στο προχθεσινό παιχνίδι με τον «ματωμένο» από τις πολλές απουσίες Εθνικό Άχνας. Παρά το «τρίποντο» και τη διατήρηση στην κορυφή της βαθμολογίας, το σύνολο προβλημάτισε με την απόδοσή του για δεύτερο σερί ματς.  Ο Απόλλων, δεν ήταν απλώς κατώτερος των περιστάσεων ενός 90λέπτου με ιδιαιτερότητες. Δεν ήταν ο Απόλλων στο ξεκίνημα της σεζόν ή για να ακριβολογούμε, ο Απόλλων με τον Μπακαλί Νταμπό και τον Ζοάο Πέδρο στην ενδεκάδα του.

Ασφαλώς, εάν απέναντί του δεν βρίσκονταν επί το πλείστον πιτσιρίκια, αλλά μία ομάδα με βασικές μονάδες, μάλλον πολύ δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα, προσμετρώντας την αγωνιστική συμπεριφορά του. Το παρατεταμένο γιουχάισμα από μερίδα οπαδών του Απόλλωνα μετά το τελικό σφύριγμα, δεικνύει εν πολλοίς και το τι έβλεπαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λέπτου από τους ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγούστη.

Τι να κάνεις την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία και τη μεγαλύτερη επιθετική δραστηριότητα εάν δυσκολεύεσαι να μεταφέρεις το τόπι υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις στο αντίπαλο κουτί; Τι να κάνεις την ποιότητα των ποδοσφαιριστών εάν αυτή (σε καμία περίπτωση) δεν αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο; Ο Απόλλων, δεν αντιλέγει κανείς, πως διαθέτει πλούσιο έμψυχο δυναμικό και με μεγάλες δυνατότητες, πλην όμως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Γιατί το σύνολο, όπως αυτό παρουσιάστηκε απέναντι στον Εθνικό (είχε αρκετά παιδιά στη σύνθεσή του), μόνο αισιόδοξα μηνύματα δεν στέλνει ενόψει της συνέχειας.

«Ξέραμε ότι θα έρθουν για να κλείσουν τους χώρους. Δούλεψαν πάρα πολύ καλά στην αμυντική λειτουργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος συγχάρηκε τους παίκτες του για τη νίκη, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά πως περιμένει μπόλικη δουλειά άπαντες τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου ο Απόλλων να αρχίσει να «μυρίζει» Απόλλων και όχι μία ομάδα με αρκετές αγωνιστικές αρρυθμίες. «Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα γιατί αυτές θα είναι οι εικόνες και με άλλες ομάδες στο Τσίρειο», επισήμανε, σε μία προσπάθεια να υπερτονίσει την αμυντική προσέγγιση της αναμέτρησης από τον αντίπαλο.

«Με την έναρξη του πρωταθλήματος θα… γεμίσει η ομάδα και θα συνεχίσουμε στη δύσκολη πορεία που μας περιμένει. Αυτό που μετρά είναι οι τρεις βαθμοί και η πρώτη θέση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κύπριος προπονητής, ο οποίος προσφάτως είχε στείλει το ακόλουθο μήνυμα προς όλους τους παίκτες του: «Όποιος είναι στην ενδεκάδα στο εξής στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να δώσει πάρα πολλά, αλλιώς δεν θα είναι βασικός».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Γιαννιώτας έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς με τον Εθνικό. Υπάρχουν φόβοι ότι έχει αποκομίσει μυϊκό τραυματισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ