aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Κυανόλευκο... ισοπεδωτικό εξπρές!

Απόλλων: Κυανόλευκο… ισοπεδωτικό εξπρές!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Εξπρές» ο Απόλλων που… περνά, σφυρά και ισοπεδώνει! Το νικηφόρο σερί του είναι ασταμάτητο και το τέρμα του Πίττα (90’ + 5) στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ, έδωσε την ευκαιρία στους κυανόλευκους να πάρουν την πρόκριση στους «8» με πανηγυρικό τρόπο.

Αυτός είναι ο Απόλλων σε «έκδοση» Σωφρόνη Αυγουστή. Παίζει και καλή άμυνα, ξέρει όμως και να κτυπάει σαν «κόμπρα» τους αντίπαλους του! Οι κυανόλευκοι παρέδωσαν μαθήματα άμυνας και πετυχημένων αντεπιθέσεων με δύο – τρεις πάσες. Ο Απόλλων έκτισε την πρόκριση του στη σωστή τακτική. Το 3-5-2, μετατρεπόταν σε 4-4-2 και σε 3-4-3.

Μάλιστα, τώρα είναι και πιο γεμάτος  από πριν! Ο Μπένσοπ με τον Γκακπέ, συνθέτουν ένα ιδανικό δίδυμο, Νένιτς και Ματέι είναι μέσοι που έλειπαν από την ομάδα, ενώ αυτός που φωτίζει τον δρόμο προς τις διακρίσεις είναι ο Φώτης Παπουλής. Ο Ελλαδίτης έχει μεταμορφωθεί σε «διάβολο». Είναι παντού και δύσκολα οι αντίπαλοι του μπορούν να τον ανακόψουν και να προβλέψουν την επόμενη του κίνηση. Όλη όμως η ομάδα, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό που τώρα χρειάζεται είναι απόλυτη συγκέντρωση. Στο θεσμό του κυπέλλου, η κλήρωση έκανε αυτή την φορά το χατίρι στους κυανόλευκους, φέρνοντας στο δρόμο τους προς τα ημιτελικά, τον νικητή του ζευγαριού Εθνικός Άχνας – Διγενής Μόρφου.

Προς το παρόν, η σκέψη στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό ιθ παίκτες του Απόλλωνα χρειάζονται καθαρό μυαλό. Θυμούνται και τι είχε γίνει στον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν η ομάδα τους είχε προηγηθεί στο σκορ, όμως, στην επανάληψη η αντίπαλος με δύο γκολ πήρε τη νίκη. Οι κυανόλευκοι παρουσιάζονται σοβαροί και έτσι θέλουν να παραμείνουν δίνοντας συνέχεια στην αντεπίθεσή τους, ενώ προετοιμάζονται με στόχο να φτάσουν στην ενδέκατη σερί νίκη τους.

Η ενδεκάδα που παρέταξε προχθές ο Αυγουστή ήταν εξαιρετική, όμως είναι πιθανό μεθαύριο να παρουσιαστούν οι κυανόλευκοι με αλλαγές. Είναι και η κούραση στη μέση, γι’ αυτό και ο Κύπριος τεχνικός θα επιδιώξει να παρουσιάσει μια φρέσκια ομάδα, που να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο.

ΤΟ ΔΕΚΑΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

ΗΜΕΡ. ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
25.11.19 Δόξα – Απόλλων 0-1
1.12.19 Απόλλων – Νέα Σαλαμίνα 4-1
4.12.19 Απόλλων – Άρης 5-1*
8.12.19 Απόλλων – ΑΕΚ 3-1
12.1.20 Ολυμπιακός – Απόλλων 0-2
14.12.19 Απόλλων – Ανόρθωση 2-0
4.1.20 Απόλλων – Ομόνοια 2-1
22.1.20 Απόλλων – ΑΠΟΕΛ* 1-0
26.1.20 Απόλλων – Εθνικός 3-2
29.1.20 ΑΠΟΕΛ – Απόλλων* 1-2

*Αγώνες κυπέλλου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ