aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Κρατάει την ουσία και… ονειρεύεται!

Απόλλων: Κρατάει την ουσία και… ονειρεύεται!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κράτησαν τη νίκη στον Απόλλωνα και κοιτάζουν τη συνέχεια. Κουβαλούσαν τέσσερις ήττες στην πλάτη τους και ήταν φυσικό να μην έχουν καθαρό μυαλό, αντίθετα η πίεση ήταν εμφανής στις κινήσεις τους. Έστω μετ’ εμποδίων και δυσκολιών, όμως επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα και αυτό είναι που στο τέλος μέτρησε. Ο Απόλλων προηγήθηκε με 1-0 και 3-1, όμως δεν ένιωσε  άνετα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Δόξα έβαλε πίεση και τον υποχρέωσε να υποχωρήσει. Το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, έβαλε αρκετή πίεση, τόση που ήταν αρκετή για να αγχωθούν οι ποδοσφαιριστές.

Σε ακόμη ένα παιχνίδι, η άμυνα είχε αδυναμίες, κάνοντας λάθη που δεν στοίχισαν, κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής του Απόλλωνα στις δηλώσεις του. Γι’ αυτό και από το παιχνίδι, το μόνο που είχε αξία ήταν οι τρεις βαθμοί, που τους διατηρούν σε τροχιά διάκρισης. Οι κυανόλευκοι παραμένουν μακριά από τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να κινδυνεύσουν να μείνουν και εκτός Ευρώπης. Ο Απόλλων είχε σε καλή μέρα τον Μπένσοπ, που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ και τον Παπουλή που σημείωσε το τρίτο. Ο Ελλαδίτης έχασε στο δεύτερο ημίχρονο ένα γκολ, που δεν χανόταν, καθώς θα σκότωνε το παιχνίδι και όλα θα τέλειωναν πριν την ώρα τους. Δεν το έκανε και η αγωνία κράτησε μέχρι το τέλος, με τη Δόξα όσο περνούσε ο χρόνος να ξεθαρρεύει.

Τα λάθη αφορούσαν όλες τις γραμμές και ο μόνος, ειδικά από την άμυνα, που δεν ευθυνόταν ήταν ο τερματοφύλακας Δημητρίου. Στο ενεργητικό του είχε δύο σπουδαίες αποκρούσεις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, όταν η Δόξα απείλησε να προηγηθεί. Το παιχνίδι όμως αυτό τέλειωσε και οι κυανόλευκοι έχουν δύο σημαντικά παιχνίδια μπροστά τους αυτή την εβδομάδα. Αντιμετωπίζουν μεθαύριο τον Εθνικό στο Δασάκι στον επαναληπτικό της νίκης με 2-0 του πρώτου αγώνα στο κύπελλο, ενώ την Κυριακή θα πάνε στο «Αμμόχωστος» για να δώσουν το τελευταίο τους παιχνίδι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τη Νέα Σαλαμίνα.

Ο Απόλλων θα τα δώσει όλα μέχρι τέλους για να διατηρηθεί ζωντανός και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, ούτως ώστε να εξασφαλίσει για ακόμη μια χρονιά τη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ. Αύριο θα πληροφορηθεί και τον αντίπαλό του, εφόσον (λογικά) περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου. Μπορεί να απέχει από τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, όμως είναι στη μέση και ο θεσμός του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ