aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Κατώτερος ναι, αλλά όχι κακός

Απόλλων: Κατώτερος ναι, αλλά όχι κακός

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία το 0-0 απέναντι στην ΑΕΚ στη Λάρνακα, ωστόσο η αδυναμία να φτιάξει ευκαιρίες δημιούργησε έναν προβληματισμό. Ο Απόλλων δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, εκτός από μια φάση, όταν από κοντά την κεφαλιά του Σαρδινέρο απέκρουσε ο Τόνιο. Από εκεί και πέρα, δεν ήταν η γνωστή ομάδα με τις πολλές φάσεις, την ταχύτητα και την πίεση στον αντίπαλο.

Οι κυανόλευκοι έδωσαν χώρο στην αντίπαλό τους και στο τέλος, αν δεν είχε τον Μολ σε ετοιμότητα, θα μπορούσε και να έχανε το παιχνίδι. Ήταν φανερή η έλλειψη «εγκεφαλικού» ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα έκανε κουμάντο και θα μοίραζε παιχνίδι. Ο ποδοσφαιριστής που θα κουβαλούσε την μπάλα στην επίθεση έλειπε. Ο Παπουλής και ο Περέιρα ήταν εκτός 11άδας και αυτό αφαίρεσε πολλά από τη δυναμική που μας είχε συνηθίσει ο Απόλλων. Χωρίς έναν από τους δύο ποδοσφαιριστές, οι κυανόλευκοι έχουν ένα θέμα, μοιάζουν να πλέουν μεσοπέλαγα χωρίς καπετάνιο…

Διαβάστε επίσης: Δεν βοηθά η σύγκριση με τον Βάλε

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά θέματα, ο Σελάγια ήταν μόνος στην επίθεση και δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, ο Γιαννιώτας ήταν κινητικός, αλλά δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του, ενώ έκαναν πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή τόσο ο Κυριάκου όσο και ο Σατσέτι. Ο τελευταίος πήρε θέση βασικού και έδειξε πόσο ωφέλιμος είναι στον ανασταλτικό τομέα. Η ουσία, όμως, για τους κυανόλευκους δεν ήταν να καταστρέφουν μόνο τη δραστηριότητα των αντιπάλων τους, αλλά και να κυνηγούν το γκολ, που θα τους έδινε τη νίκη.

Διαβάστε επίσης: Γύρισε τρία χρόνια και οκτώ μήνες πίσω, με προπονητή τον Εμανουέλ

Η προχθεσινή ΑΕΚ εμφανίστηκε και με απουσίες, αλλά αυτό δεν το αξιοποίησε η ομάδα του Ιβάν  Βουκομάνοβιτς. Αντίθετα, ο Απόλλων όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε να ικανοποιείται από το 0-0 και ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήθελε να χάσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Άλλωστε ακολουθεί και αυτό με την Ανόρθωση την ερχόμενη Τετάρτη και με τίποτε δεν ήθελαν να πάνε με κακή ψυχολογία.

Ο Απόλλων σε γενικές γραμμές ήταν κατώτερος από την εμφάνιση που πραγματοποίησε με την Ομόνοια, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν κακός. Απλά ο Ιβάν Βουκομάνοβιτς χρειάζεται να διορθώσει κάποια πράγματα, να ετοιμάσει καλύτερα κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως τον Καρ και τον Γκαπκέ, έτσι ώστε στη συνέχεια να είναι σε θέση να βοηθήσουν περισσότερο.

Ενόψει του αγώνα με την Ανόρθωση, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι έτοιμος και ο Παπουλής. Η παρουσία του τελευταίου κρίνεται απαραίτητη, μετά την εικόνα και δράση της ομάδας στο προχθεσινό παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ