aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Καρέ μπροστάρηδων

Απόλλων: Καρέ μπροστάρηδων

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Αν θα γευθεί το νέκταρ τίτλου 15 χρόνια μετά ο Απόλλων θα γίνει γνωστό σύντομα. Αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του επικίνδυνου Ολυμπιακού την Τρίτη του Πάσχα και ακολούθως να χτυπήσει ρέστα στον τελικό πρωταθλήματος με την Ομόνοια στις 10 Μαΐου. Είναι στο -3 από την κορυφή και επιβάλλεται να πετύχει το 2Χ3 για να βρεθεί εκεί και να ανοίξει σαμπάνιες. Δείχνει αποφασισμένος να το πετύχει, κάτι που το «φωνάζει» με την παρουσία του στα πλέι οφ. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα, έχοντας απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες.

Η συμβολή όλων των ποδοσφαιριστών, άλλων περισσότερο κι άλλων λιγότερο, κρίνεται σημαντική στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου. Άλλωστε, πρόκειται για ομαδικό άθλημα και όλοι προσπαθούν για το καλό της ομάδας. Ωστόσο, είναι και κάποιοι που ξεχωρίζουν, κάνουν τη διαφορά και αναδεικνύονται περισσότερο μέσα από τα επιτεύγματά τους. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση, στον Απόλλωνα, τέσσερις ποδοσφαιριστές βάσει αριθμών κρίνονται ως μπροστάρηδες, που οδηγούν την ομάδα της Λεμεσού στον στόχο της. Πρόκειται για τους Ντιγκινί, τον μεγάλο άτυχο, Πίττα, Γιούστε και Πέδρο. Μπορούσε να προστεθούν άλλοι ένας – δύο, όμως το «Goal» επέλεξε τους πιο πάνω τέσσερις κρίνοντας πως κάνουν τη διαφορά, είναι σταθεροί και καθόλου τυχαία η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πετράκης και προηγουμένως ο Αυγουστή.

Ο Ντιγκινί, με τα 17 γκολ και παρουσία στους 32 από τους 34 αγώνες πρωταθλήματος, θεωρείται ο ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά. Ο κορυφαίος των κορυφαίων. Τον ακολουθεί ο Πίττας, που έχει επίσης 32 συμμετοχές, μάλιστα με περισσότερες ως βασικός, και με 12 γκολ. Τεράστια, επίσης, η συνεισφορά του στο σκοράρισμα. Οι δυο τους μαζί πέτυχαν τα 29 από τα 65 γκολ του Απόλλωνα (ποσοστό 45%). Τους δύο επιθετικούς πλαισιώνουν δύο αμυντικοί, ένας στόπερ και ένας μπακ. Ο Γιούστε, με 31 συμμετοχές, όλες ως βασικός, μετρά τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα (2.958 λεπτά). Με την εμπειρία του αλλά και την ηγετική φυσιογνωμία του, ο 33χρονος Ισπανός εμπνέει σιγουριά στα μετόπισθεν. Ο επίσης πολύπειρος Πέδρο κάνει άλλη μια καλή και γεμάτη σεζόν μετρώντας 31 συμμετοχές, οι 29 ως βασικός. Με την ποιότητά του και με γερά πνευμόνια, ο Πορτογάλος αποτελεί σταθερή αξία για την ομάδα της Λεμεσού.

Οι πιο πάνω, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, έχουν ως έναν και μοναδικό στόχο να οδηγήσουν την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια. Τους έχουν απομείνει δύο «τελικοί», γνωρίζοντας ότι με ισάριθμες νίκες θα είναι σε θέση να σηκώσουν την κούπα του πρωταθλητή. Βρίσκονται μπροστά από τη βρύση· θα ξεδιψάσουν; Την απάντηση καλούνται να τη δώσουν μέσα σε 180 λεπτά.

ΟΝΟΜΑ ΣΥΜΜ. (ΒΑΣ.-ΑΛΛ.) Λ. ΣΥΜΜ. ΓΚΟΛ
Ντιγκινί 32 (27-5) 2.613 17
Πίττας 32 (29-3) 2.754 12
Γιούστε 31 (31-0) 2.958
Πέδρο 31 (29-2) 2.653 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ