aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Καλό το 2-2, όποια γεύση κι αν αφήνει

Απόλλων: Καλό το 2-2, όποια γεύση κι αν αφήνει

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τα δύο γκολ που σημείωσε ο Απόλλων στο ΓΣΠ του δίνουν ένα μικρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό του κυπέλλου. Αν δει κάποιος μόνο το τελικό αποτέλεσμα με την Ομόνοια, θα πει ότι είναι θετικό για τους κυανόλευκους. Για κάποιους που παρακολούθησαν όμως το παιχνίδι, η άποψη μπορεί να είναι διαφορετική.

Άλλος θα ισχυριστεί πως η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Άλλος πάλι θα σημειώσει πως με την εμφάνιση στο β’ ημίχρονο ο Απόλλων μπορούσε και να έχανε. Το 2-2 σε τελική ανάλυση, όποια γεύση και αν άφησε πίσω του, είναι θετικό για τους κυανόλευκους.

Η υπόθεση πρόκριση είναι στα πόδια τους. Τα δύο τέρματα σε εκτός έδρας παιχνίδι, δίνουν την ευκαιρία στον Απόλλωνα να σφραγίσει την πρόκριση στο Τσίρειο σε μία εβδομάδα. Μπορεί να κάνει παιχνίδι τακτικής στον επαναληπτικό και να χαρεί αυτός στο τέλος. Οι φίλοι της ομάδας της Λεμεσού κράτησαν την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, η οποία ήταν πολύ καλή και ήταν αρκετή για να τους δώσει τα δύο γκολ.

Πρώτα ο Μαγκλίτσα στο 10’ και μετά ο Ντα Σίλβα με πέναλτι στο 21’ έδωσαν την εντύπωση πως θα καθάριζαν εύκολα τον αγώνα. Ήταν τόσο καλή και ελπιδοφόρα η εμφάνιση του Απόλλωνα που έβγαζε μάτια και δεν ήθελε και πολύ για να πιστέψει κάποιος ότι είχε το πάνω χέρι. Μέχρι το 35’ οι κυανόλευκοι ήταν απολαυστικοί με κινήσεις ουσίας, που αφόπλιζαν την Ομόνοια. Είχαν μάλιστα μιαν ακόμα ευκαιρία με τον Σαρδινέρο για να φτάσουν στο 3-0. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε και ίσως σε αυτό να επηρέασε και η έξοδος του Παπουλή, ο οποίος αποχώρησε στο 36’, λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Η επανάληψη πάντως επεφύλαξε δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς ο Απόλλων έχασε από την σπιρτάδα του και η Ομόνοια σχετικά νωρίς (64’) έφερε το ματς στα ίσα. Η ομάδα έπαθε καθίζηση και στον αγωνιστικό χώρο μόνο ο Σατσέτι έμεινε για να δίνει μάχες με όλους και με όλα. Το σημαντικό είναι πως ενόψει του επαναληπτικού, το 2-2 δίνει τη ευκαιρία στον Απόλλωνα να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, που θα του δώσει την ευκαιρία να περάσει στους «4» του κυπέλλου.

Τρεις εκτός με την Καρμιώτισσα

Ο Σωφρόνης Αυγουστή σκέφτεται μόνο το παιχνίδι της Κυριακής με την Καρμιώτισσα. Θα είναι εκτός λόγω καρτών οι Μαγκλίτσα, Πέδρο, αλλά και ο Παπουλής, ο οποίος προχθές αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα χρειαστεί ένα δεκαήμερο για να το ξεπεράσει. Στα θετικά του προχθεσινού αγώνα η καλή παρουσία του Γκόμες, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημά του και ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του στο ΓΣΠ, ενώ πήρε χρόνο και ο Στυλιανού, ο οποίος θα διεκδικεί θέση βασικού την Κυριακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ