aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Κάηκε η… μηχανή, χάνει λάδια

Απόλλων: Κάηκε η… μηχανή, χάνει λάδια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όταν ο Απόλλων έκοβε «βόλτες» στην Ευρώπη, κυνηγώντας τη διάκριση και τη είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κανείς δεν φανταζόταν πως μετά από εφτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, θα μετρούσε τέσσερις ήττες! Οι δύο ήττες από την Αϊντχόφεν και κατ’ επέκταση ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έφεραν τον πανικό και από εκεί και πέρα χάλασε η χημεία.

Ήλθε η αποχώρηση του Σωφρόνη Αυγουστή και η επιστροφή του μετά από 35 μέρες, αλλά μέσα από τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα της Λεμεσού στο πρωτάθλημα φάνηκε πως έχασε πολλά από εκείνα τα στοιχεία που τη διέκριναν. Θα μπορούσε να κέρδιζε τον Εθνικό, θα μπορούσε και προψές να μην έχανε από την ΑΕΛ, αλλά η ουσία είναι η ίδια. Ο Απόλλων δεν πείθει και κυρίως δεν βγάζει εκείνη τη σπίθα του ενθουσιασμού. Παρατάχθηκε με απουσίες στο λεμεσιανό ντέρμπι, αλλά και πάλι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ναι, δεν ήταν κομπλέ η ομάδα, κάτι που χρήζει εξέτασης, καθώς αυτοί που αγωνίστηκαν (βασικοί και αλλαγές), έκαναν πολλά λάθη.

Οι εμφανίσεις του Απόλλωνα πονάνε, δεν είναι αυτό που περίμεναν οι φίλοι του και αυτό είναι μια πικρή αλήθεια, ενώ αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής που να ενθουσιάζει και να παρασύρει τους υπόλοιπους. Αυτοί που αγωνίστηκαν προψές, ήσαν μέτριοι, πολύ μέτριοι. Ο Σάλαϊ δεν πείθει, ενώ έκανε και το λάθος στο δεύτερο γκολ, ο Εμπιντά το ίδιο, ο Καρ μπλοκαρίστηκε και δεν βοήθησε, ο Γιαννιώτας έκανε το χειρότερό του παιχνίδι, ο Σαρδινέρο ήταν απών, ο Μάρκοβιτς αργός, ο Γκακπέ με καλές ενέργειες αλλά χωρίς να είναι ομαδικός, ενώ ο Ενσούε που αγωνίστηκε στη φυσική του θέση ήταν μέσα στα… λάθη.

Αυτός δεν ήταν ο Απόλλων, δεν ήταν η ομάδα-φόβητρο που όλοι ξέρουν. Και να κέρδιζε, οι εντυπώσεις θα ήταν πάλι οι ίδιες. Δια γυμνού οφθαλμού, ήταν μια ομάδα που έχει καεί η μηχανή της. Χάνει λάδια, έχει ζεσταθεί και θέλει αλλαγές παντού, τα φρένα είναι χαλασμένα και τα λάστιχα φθαρμένα. Μπορεί και να φταίει ο προγραμματισμός, καθώς η ομάδα δεν στελεχώθηκε επαρκώς, ενώ είναι φανερό πως ο κύκλος για ορισμένους ποδοσφαιριστές έχει κλείσει, αφού ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και με το παραπάνω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ