aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Και τώρα από πού (θα) ψωνίζει ποδοσφαιριστές;

Απόλλων: Και τώρα από πού (θα) ψωνίζει ποδοσφαιριστές;

Ο Νίκος Κίρζης έκανε πράξη την λαϊκή απαίτηση, παραδέχθηκε το λάθος του να απολύσει τέλος Αυγούστου τον Σωφρόνη Αυγουστή και τον επαναπροσέλαβε στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας 35 μέρες μετά την αποχώρησή του.

Λίγες μέρες αργότερα αφουγκράστηκε τον παλμό του κόσμου και έκανε αποδεκτή την (δεύτερη) παραίτηση του Πέτρου Κονναφή από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Η… πικρή αλήθεια για τον Απόλλωνα είναι πως ο πρώην, πλέον, τεχνικός διευθυντής της ομάδας δεν είναι ο μοναδικός υπαίτιος για την αγωνιστική κατρακύλα των γαλάζιων στις εφτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Χειρότερο ξεκίνημα σε μία αγωνιστική σεζόν ο Απόλλων κατέγραψε τη σεζόν 2010/11, όταν είχε συγκομιδή έξι βαθμών, δηλαδή έναν λιγότερο σε σχέση με φέτος.

Τα «ολισθήματα» που έγιναν στο «κτίσιμο» της ομάδας το περασμένο Καλοκαίρι βγάζουν μάτι. Με τον Περέιρα να είναι περισσότερο στο ιατρικό δελτίο παρά στο γήπεδο η απουσία ενός επιτελικού μέσου είναι κάτι περισσότερο από ορατή. Καρ και Γκακπέ δεν πείθουν ακόμα ότι μπορούν να γεμίσουν τα παπούτσια του Μάγκλιτσα, γιατί ουσιαστικά τον Κροάτη ήρθαν να καλύψουν, ενώ η ομάδα της Λεμεσού «πλήρωσε» αρκετά και τα όσα συνέβησαν στην περίπτωση Ρομπέρζ.

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Φανούριος: «Δεν είμαστε παλαβοί, τα περί ξυλοδαρμών είναι σενάρια»

Η αποχώρηση Κονναφή δίνει τα «κλειδιά» του Κολοσιού στον Σωφρόνη Αυγουστή. Ο Κύπριος προπονητής μπορεί πλέον να κάνει κουμάντο σε όλα τα επίπεδα στο προπονητικό κέντρο και η διοίκηση Νίκου Κίρζη δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του, όποιες κι αν είναι αυτές. Η πειθαρχία στα αποδυτήρια, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό χάθηκε, και ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν είναι διατεθειμένος να το δεχθεί. Είναι έτοιμος να πάρει «κεφάλια» αν χρειαστεί και έχει ως σύμμαχο τη διοίκηση.

Οι πολύ καλές σχέσεις Κίρζη – Κονναφή είναι δεδομένες. Όμως ο διοικητικός ηγέτης του Απόλλωνα αντιλήφθηκε ότι το… κλίμα δεν σήκωνε άλλο στο Κολόσσι τον παλαίμαχο άσο. Το μεγάλο ερώτημα που «γεννάται» μετά την αποχώρηση Κονναφή είναι η μετεγγραφική πολιτική της ομάδας στις επόμενες μετεγγραφικές περιόδους. Δεν είναι κρυφό ότι πριν ο Κονναφής αναλάβει θεσμικό ρόλο στην ομάδα της Λεμεσού ήταν ο άνθρωπος «πίσω» από τις προσθήκες που γινόντουσαν και πιστώνεται μέρος των επιτυχιών της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα αν και δεν είχε κάποιο πόστο στην ομάδα δεν ήταν λίγοι οι οποίοι χρέωναν στον Κονναφή αποτυχημένες μετεγγραφές.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Στην εποχή του «Κούλου-Κούλου»

Με δεδομένο πως δεν υπάρχει πρόθεση αντικατάστασής του με άλλον τεχνικό διευθυντή και ο ίδιος ο Πέτρος Κονναφής, όπως λένε οι πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να έχει εμπλοκή στις μετεγγραφές του Απόλλωνα τότε το δύσκολο εγχείρημα θα επιβαρυνθούν οι Σωφρόνης Αυγουστή σε συνεργασία με τη διοίκηση, ανοίγοντας τους ορίζοντες στο πελατολόγιο και άλλων μάνατζερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ