aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Και στο βάθος… ανανεώσεις!

Απόλλων: Και στο βάθος… ανανεώσεις!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον Απόλλωνα εννοείται πως έχουν παραμερίσει οποιαδήποτε σκέψη γλιστρά σε θέματα που άπτονται του προγραμματισμού, παραμένοντας προσηλωμένοι στην τιτάνια προσπάθεια για την επιστροφή στην πυραμίδα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το ντέρμπι με την Ομόνοια, εξάλλου, κρίνει πολλά. Η διοίκηση Νίκου Κίρζη ωστόσο δεν είναι χθεσινή. Γνωρίζει πολύ καλά πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα κληθεί να κινήσει δυναμικά τις διαδικασίες που αφορούν στον σχεδιασμό για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Οπότε, λαμβάνει τα μέτρα της, προετοιμάζει το έδαφος, έχοντας κυρίως τα μάτια ορθάνοιχτα.

Ως είθισται, λοιπόν, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που εκπνέουν με το φινάλε του μαραθωνίου τίθενται αυτομάτως ως προμετωπίδα. Μπορεί να μην είναι πάρα πολλοί αυτοί που μένουν ελεύθεροι σε δύο μόλις μήνες, αλλά πρόκειται για ποιοτικές μονάδες που έχουν προσφέρει αρκετά.

Οι βασικές εκκρεμότητες αφορούν οκτώ παίκτες και αναφερόμαστε στους Έκτορ Γιούστε, Γιάννη Γιαννιώτα, Εστεβάν Σατσέτι, Τσάρλισον Μπένσοπ, Φλορεντίν Ματέι, Γιώργο Βασιλείου Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ξέχωρα από την προσφορά, την αξία και την ηλικία, αρκετά θα κριθούν από το οικονομικό σκέλος. Δηλαδή, εάν η προσφορά της διοίκησης του Απόλλωνα ικανοποιήσει τα «θέλω» των ποδοσφαιριστών. Τουλάχιστον των πλείστων εξ αυτών. Βλέπετε, ο Μπίσεσβαρ ανήκει στον ΠΑΟΚ και εμπίπτει σε άλλο σκέλος (δεν είναι παίκτης των κυανόλευκων). Επίσης, υπάρχει και ο αρχηγός Βασιλείου που βρίσκεται σε μία άλλη, ξεχωριστή και ιδιαίτερα κατηγορία για την ομάδα της Λεμεσού. Το «Goal», λοιπόν, παρουσιάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά…

Έκτορ Γιούστε: H φετινή είναι η τέταρτη διαδοχική του σεζόν στην ομάδα της Λεμεσού. Ο Ισπανός κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας στο Κολόσσι αποτέλεσε βασικό στέλεχος, κάτι που δεν ίσχυσε τα επόμενα δύο έτη. Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο όμως ξαναβρήκε τον ρόλο του και παίζει ανελλιπώς. Το γεγονός πως αποτελεί αξιόπιστη επιλογή ισχυροποιεί τη θέση του, αν και «πάτησε» τα 33 χρονάκια.

Γιάννης Γιαννιώτας: Σαφώς καλύτερη και παραγωγικότερη η τρέχουσα σεζόν για τον 27χρονο πλάγιο επιθετικό σε σχέση με την περσινή και πρώτη χρονιά στον Απόλλωνα. Υπάρχουν θετικές ενδείξεις για την ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να ωστόσο να αποκλείεται οτιδήποτε. Εξάλλου, ο βραχύσωμος παίκτης είχε απασχολήσει το ρεπορτάζ και ομάδων της Ελλάδας.

Εστεβάν Σατσέτι: Βρίσκεται στο Κολόσσι από το καλοκαίρι του 2015, μετρώντας κατά τις πρώτες σεζόν φουλ συμμετοχές. Την περσινή, αλλά και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο αριθμός των αγώνων που «φόρτωσε» δεν είναι πάρα πολύ μεγάλος. Βαδίζει προς το 36ο έτος της ηλικίας του και οι προσθέσεις θα ξεκαθαριστούν προς το τέλος των συμβατικών δεσμεύσεων.

Τσάρλισον Μπένσοπ: Αποτέλεσε το σίριαλ του περσινού καλοκαιριού, με τον δυναμικό επιθετικό να επιστρέφει και να υπογράφει εν τέλει την αναπροσαρμογή συμβολαίου. Αγωνίσθηκε σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα, 12 εξ αυτών ως αλλαγή, πετυχαίνοντας 6 γκολ. Εν ολίγοις, δεν κέρδισε μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, αφού δεν σταθεροποίησε την απόδοσή του. Η τελική ευθεία της σεζόν θα κρίνει και το μέλλον του.

Φλορετίν Ματέι: Τον Ιανουάριο του 2020 ντύθηκε στα χρώματα του Απόλλωνα. Από τότε, αποτελεί πολύ καλή επιλογή για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, καταγράφοντας αρκετές εμφανίσεις και γκολ. Σε 310 λεπτά πέρσι σκόραρε 2 φορές και φέτος, σε 1.131 λεπτά άλλες 6. Βρίσκεται σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (26 ετών), κάτι που προφανώς θα προσμετρηθεί όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας.

Γιώργος Βασιλείου: Είναι στην ομάδα της Λεμεσού από το 2011, ενώ ήταν από τους πρώτους που συμφώνησαν για μείωση απολαβών μετά τη διακοπή του περσινού πρωταθλήματος και τα νέα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν. Παρά το γεγονός πως είναι 36 ετών, όποτε χρειάστηκε η συμβολή του δήλωσε «παρών». Οι σχέσεις διοίκησης και «κάπτεν» είναι άριστες.

Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς: Ήρθε στον Απόλλωνα τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αφορούσε στην τρέχουσα σεζόν. Οπότε και ο Σέρβος τερματοφύλακας μένει ελεύθερος. Πέρασε από τραυματισμό και άργησε να κριθεί πανέτοιμος. Στα τελευταία παιχνίδια αγωνίζεται ωστόσο ανελλιπώς, δείχνοντας καλά δείγματα γραφής. Πολλά θα κριθούν από τις προθέσεις του.

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: Διατηρεί για ακόμα ένα χρόνο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός έχει εκμυστηρευτεί στη διοίκηση Νίκου Κίρζη πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά οι απολαβές του είναι αποτρεπτικές (930.000 ευρώ). Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προθέσεις του ΠΑΟΚ καθώς οι Θεσσαλονικείς πολύ πιθανόν να επιδιώξουν τον τερματισμό του συμβολαίου του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ