aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η τελευταία ζαριά για ζωντανές ελπίδες

Απόλλων: Η τελευταία ζαριά για ζωντανές ελπίδες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στο μυαλό της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας είναι και ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, αλλά στην παρούσα φάση σκέφτονται μόνο τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Ίσως να είναι και η τελευταία ζαριά, η πιο σημαντική για τον Απόλλωνα στην τρέχουσα περίοδο. Αν ο Απόλλων χάσει, δεν υπάρχει επιστροφή και θα μείνει δεύτερος ή και τρίτος ακόμη στην τελική κατάταξη. Αν οι κυανόλευκοι κερδίσουν στο ΓΣΠ, γνωρίζουν πως θα είναι και πάλι δύσκολο να κατακτήσουν τον τίτλο, όμως θα είναι μια δικαίωση της επιμονής τους να το παλέψουν μέχρι τέλους. Οι πιθανότητες θα είναι ζωντανές.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή καταστρώνει τα σχέδιά του για τον τρόπο με τον οποίο θα αποδράσει με το ποθητό αποτέλεσμα από το στάδιο της πρωτεύουσας. Θα έχει τον Βαλεντίν Ρομπέρζ στη διάθεσή του και πιθανότατα τον Εστεβάν Σατσέτι. Πρόκειται για δύο επιστροφές οι οποίες αυξάνουν την ισχύ του Απόλλωνα μεσοαμυντικά. Τόσο ο Γάλλος αμυντικός όσο και ο Αργεντινός μέσος αποτελούν βασικές μονάδες στη φετινή πορεία της ομάδας τους. Όσον αφορά στον Φακούντο Περέιρα, κάνει και αυτός αγώνα δρόμου για να δώσει το «παρών» του στην ενδεκάδα του ερχόμενου Σαββάτου.

Οι ποδοσφαιριστές, μετά από ένα καταπονημένο πρόγραμμα, πήραν κάποιες ανάσες λόγω του Πάσχα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Η αυστηρή «προσταγή των καιρών» είναι πως στον αγώνα του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παρουσιαστούν ψυχωμένοι, με αγωνιστική πειθαρχία και θράσος.

Παίζεται όλη η χρονιά και θα φανεί ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός. Ο τεχνικός της ομάδας της Λεμεσού θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει, περιμένοντας πως βασικές μονάδες θα πάρουν πρωτοβουλίες και θα παρασύρουν και τους υπόλοιπους σε μια εμφάνιση που ίσως αλλάξει πολλά. Πέραν της τακτικής και των απαιτήσεων που θα έχει ο Σωφρόνης Αυγουστή, γιατί και από την πειθαρχία πολλά θα κριθούν, προσπαθεί να τονώσει και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του.

Σε κάποια από τα τελευταία παιχνίδια, κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του παρουσιάστηκαν με χαμηλό δείκτη συγκέντρωσης και ψυχολογίας. Για να κυνηγήσει με αξιώσεις το διπλό στη Λευκωσία, θα πρέπει να έχουν σε όλα άριστη συμπεριφορά. Σε τέτοια παιχνίδια, αν είναι λίγο κάτω το ένα στοιχείο και λίγο στραβό το άλλο, τότε χάνεις και το παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ