aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η συνταγή για το «διπλό»

Απόλλων: Η συνταγή για το «διπλό»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο πλήγωσε όλους στον Απόλλωνα, με τους ποδοσφαιριστές του να είναι αποφασισμένοι να επαναφέρουν την ομάδα στις επιτυχίες. Ψάχνουν άμεση αντίδραση, δίνοντας συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, ώστε να διατηρηθεί ο Απόλλων στην κορυφή της βαθμολογίας. Άλλωστε, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο ένας και μοναδικός, πλέον, στόχος της λεμεσιανής ομάδας.

Μια νέα δύσκολη αποστολή περιμένει τους γαλάζιους σήμερα (18:30), αφού η Νέα Σαλαμίνα παρουσιάζεται ανεβασμένη τις τελευταίες εβδομάδες (κι ας προέρχεται από ήττα) και παίζοντας στην έδρα της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Τελευταία ήττα της αντιπάλου του στο «Αμμόχωστος» ήταν στις 28 Νοεμβρίου από τον ΑΠΟΕΛ. Έχει κι αυτή τα δικά της κίνητρα και για να κάμψει την αντίστασή της, ο Απόλλων θα πρέπει να πιάσει καλή απόδοση, να είναι αποτελεσματικός στην επίθεση και συγκεντρωμένος στην άμυνα.

Στην ομάδα της Λεμεσού θα… πατήσουν στην ποιότητά τους. Θα θελήσουν να ψάξουν το προβάδισμα και γρήγορα, εξέλιξη που θα συμβάλει στην επιβολή του παιχνιδιού τους. Ο Απόλλων, με καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, θα θελήσει να κάνει νωρίς τη ζημιά.

Ο Γιάννης Πετράκης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Φιλιώτη, Σατσέτι, Νταμπό και Γιοβάνοβιτς αλλά και τον τιμωρημένο με κίτρινες κάρτες Ρομπέρζ. Ο Κατελάρης, που είχε προσβληθεί από ίωση, θα είναι στην αποστολή αλλά δύσκολα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Γι’ αυτό και η παρουσία του Κυριάκου στα στόπερ πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όσον αφορά στο σχήμα, ο Γιάννης Πετράκης αναμένεται να στηριχθεί στο 4-2-3-1. Κάτω από το δοκάρια ο Δημητρίου. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Πέδρο, Γιούστε, Κυριάκου, Βασιλείου. Στη μεσαία γραμμή Ματέι, Ντένιτς, Μάρκοβιτς. Στην επίθεση Γιαννιώτας δεξιά, Πίττας αριστερά και Ντιγκινί στην κορυφή. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί για πρώτη φορά ο Παπουνασβίλι. Στην αποστολή και ο Μπίσεσβαρ, που εάν κριθεί αναγκαίο θα κάνει και ντεμπούτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ