aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η συνήθεια του φλερτ με την γκέλα και η δουλειά του προπονητή

Απόλλων: Η συνήθεια του φλερτ με την γκέλα και η δουλειά του προπονητή

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιάννης Πετράκης, μετά το 1-1 με την Καρμιώτισσα, τις πολλές ευκαιρίες που χάνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο Απόλλων με απώλειες βαθμών, απάντησε σε στυλ: Η ομάδα είναι πρώτη, έχει την καλύτερη επίθεση και δύο από τους κορυφαίους σκόρερ του πρωταθλήματος (Ντιγκινί, Πίττας).

Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει προπονητής στην Κύπρο, ο οποίος δεν θα ήθελε να είχε στη διάθεσή του επιθετικούς με τη δεινότητα των Ντιγκινί, Πίττα και Νταμπό. Και γενικά με την ικανότητα μεσοεπιθετικών όπως οι Γιαννιώτας, Μπίσεσβαρ και Παπουνασβίλι.

Άλλο τόσο είναι αλήθεια, όμως, ότι παρατηρείται στα τελευταία δέκα ματς φλερτ με το στραβοπάτημα, εξαιρώντας μόνο 4-1 εις βάρος του Εθνικού. Παραδείγματα αποτελούν οι ισοπαλίες 1-1 με την Πάφος FC, τη Νέα Σαλαμίνα και (σήμερα) την Καρμιώτισσα, ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον ΑΠΟΕΛ (1-2), καθώς και η παραλίγο τιμωρία στο πρωτάθλημα επίσης από τον ΑΠΟΕΛ (1-0).

Ότι είναι δύσκολο και ιδιαίτερο το πρωτάθλημα που διανύουμε, ναι, είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ωστόσο, αν δεν βρουν τον τρόπο να καθαρίζουν τα ματς που «δικαιούνται» βάσει απόδοσης, δυσκολεύουν πολύ την προσπάθειά τους για επίτευξη του στόχου τους.

Πάντως ο ο Πετράκης έριξε την ατάκα σήμερα, ότι για το μόνο που δεν έμεινε ευχαριστημένος ήταν ότι χάθηκε η ψυχραιμία επειδή το ήθελαν πολύ οι ποδοσφαιριστές. Ίσως να είναι ο λόγος που εξηγεί γιατί παρατηρείται η δυσκολία σωστού τελειώματος της φάσης. Και εν πάσει περιπτώσει, η ηρεμία στην ομάδα είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ