aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η σκοπιμότητα, ο ανεπιθύμητος και το πρώτο «όχι» στον Κίρζη

Απόλλων: Η σκοπιμότητα, ο ανεπιθύμητος και το πρώτο «όχι» στον Κίρζη

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να ήταν ο Νίκος Κίρζης μετά το τέλος του ισόπαλου 2-2 ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ο διοικητικός ηγέτης του Απόλλωνα χαρακτήρισε «persona non grata» (σ.σ. ανεπιθύμητο πρόσωπο) για την ομάδα του τον Γιώργο Νικολάου, ο οποίος ήταν στο VAR, μίλησε για εμπάθεια και ανικανότητα των Κύπριων διαιτητών να σφυρίζουν στα ντέρμπι που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα σε έντονο ύφος ενημέρωσε για την πρόθεση της λεμεσιανής ομάδας να ζητήσει ξένους διαιτητές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι γαλάζιοι πνέουν τα μένεα κατά της διαιτησίας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», βλέπουν σκοπιμότητα στις υποδείξεις του VAR στον διαιτητή Τιμόθεο Χριστοφή στις καθοριστικές φάσεις του αγώνα (κόκκινη Γκεριέ και πέναλτι για την Ανόρθωση σε χέρι του Ρομπέρζ) και δηλώνουν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε ανεπιθύμητους ορισμούς διαιτητών.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο ο Νίκος Κίρζης και ο Απόλλων θα βρουν συμμάχους στο αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών. Καθοριστική θα είναι η άποψη των υπόλοιπων ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο και φυσικά της ΚΟΠ. Ήδη η Ανόρθωση, δια του εκπροσώπου Τύπου της Δημήτρη Χριστοφόρου εξέφρασε στήριξη στους Κύπριους διαιτητές και το VAR. Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Ομόνοιας και της ΑΕΛ. Θα βρει συμμάχους ο Νίκος Κίρζης ή θα εισπράξει περισσότερα όχι;

Διαβάστε επίσης: Κίρζης: «Μπαίνει έντεχνα ο Νικολάου. Κανεί με τους Κύπριους, ζητάμε ξένους»

Στο αγωνιστικό μέρος, το ισόπαλο 2-2 με την Ανόρθωση αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους γαλάζιους. Ναι μεν η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αγωνίστηκε για 70’ σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, όμως προηγήθηκε 2-0 και κρατούσε το «τρίποντο» μέχρι την ισοφάριση του Κβιλιτάια με πέναλτι στο 79’. Τα δεδομένα του αγώνα πολύ πιθανόν να ήταν εντελώς διαφορετικά εάν δεν ερχόταν η αποβολή του Γκεριέ στο 22’ με απευθείας κόκκινη. Στη συνέχεια του αγώνα ο Απόλλων αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το πλάνο του και να αμυνθεί σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ