aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η ψιθυρολογία για επεισόδιο και οι 35 μέρες χωρίς Αυγουστή

Απόλλων: Η ψιθυρολογία για επεισόδιο και οι 35 μέρες χωρίς Αυγουστή

Έντονο απόηχο είχε το ντέρμπι της Λεμεσού ανάμεσα στον Απόλλωνα και την ΑΕΛ. Τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Σωφρόνης Αυγουστή προκάλεσαν σωρεία συζητήσεων και σχολιασμών. Ουσιαστικά ο Κύπριος προπονητής επιβεβαίωσε, έμμεσα, την ψυθιρολογία που επικρατεί από το βράδυ της Παρασκευής για επεισόδιο στο Κολόσσι.

«Ο Απόλλων δεν έχει κανέναν ανάγκη, κανέναν προπονητή και κανέναν ποδοσφαιριστή. Η ομάδα να βρει τον δρόμο της με σωστές αποφάσεις από όλους. Ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα. Αν έχει κάτι στα αποδυτήρια, θα κοπεί από μένα», ήταν η σχετική αναφορά από τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Το κατά πόσο στο επεισόδιο, όποιας μορφής κι αν ήταν, είχαν εμπλοκή κάποιοι εξ αυτών που έμειναν εκτός αποστολής ή μερικοί άλλοι οι οποίοι δεν πήραν φανέλα βασικού λίγη σημασία έχει. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν όντως ο Σωφρόνης Αυγουστή μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα στο Κολόσσι ή αν θα δικαιωθούν όσοι υποστηρίζουν πως η απόφαση επιστροφής του είναι λανθασμένη.

«35 μέρες έγιναν πολλά. Αν έκανα σωστό ή λάθος (σ.σ. που επέστρεψε), είναι δική μου απόφαση. Είμαι εδώ για να διορθώσω κάποια πράγματα, θα προσπαθήσω μέχρι το Καλοκαίρι αλλά η ομάδα δεν είναι αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, με πάθος που θαύμαζε ο κόσμος. Το τι έγινε τις 35 μέρες της απουσίας μου, δεν το ξέρω», συνέχισε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Αναφορά που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

35 ημέρες είναι αρκετές να προκύψουν διαφορές ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές; Ή προϋπήρχαν και εντάθηκαν; 35 μέρες είναι αρκετές για να χάσει η ομάδα την αυτοπεποίθησή της; Τον τσαμπουκά της; Το πάθος της; Δεν μιλάμε για μήνες ή χρόνια, αλλά μόνο για 35 μέρες. Στο «κτίσιμο» της ομάδας ήταν παρών και ο Αυγουστή. Επομένως στις όποιες ανορθογραφίες υπάρχουν στο ρόστερ φέρει και αυτός ευθύνη. Σαφώς λιγότερη, όμως, από τον Πέτρο Κονναφή, ο οποίος δέχεται τα περισσότερα πυρά. Μιλώντας για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας ο Σωφρόνης Αυγουστή ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση.

«Τι να σας πω εγώ; Ο Πέτρος είναι κομμάτι της διοίκησης. Είναι υπόχρεος ο κάθε προπονητής ή οι ποδοσφαιριστές να το δεχτούν. Αν θα φύγει είναι απόφαση της διοίκησης. Ο ίδιος ζήτησε την παραίτηση του, εγώ δεν έχω κάτι με τον Πέτρο. Από την στιγμή που παίρνει αποφάσεις η διοίκηση, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Όμως δεν παίζει αυτός μπάλα».

Tέσσερις ήττες ο Απόλλων δέχθηκε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν, ενώ φέτος σε μόλις εφτά αγωνιστικές. Το ερώτημα αν η ομάδα της Λεμεσού μπορεί να διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο μάλλον δεν είναι το επίμαχο για τους «γαλάζιους». Το «καυτό» ερώτημα για τον Απόλλωνα είναι πόσο θα κρατήσει η κρίση στην οποία έχει περιέλθει και πόσο θα τον επηρεάσει σε όλους τους τομείς…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ