aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η μεγάλη ευκαιρία

Απόλλων: Η μεγάλη ευκαιρία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την πρώτη νίκη στα πλέι οφ σημαδεύει ο Απόλλων, η οποία ενδεχομένως να αποδειχθεί «κλειδί» όσον αφορά στη συνέχεια και δη την κατάκτηση του τίτλου. Πιστώνοντας στο ταμείο τρεις βαθμούς «πιάνει» στη δεύτερη θέση την ΑΕΛ, αποψινή αντίπαλο, θα βρεθεί σε απόσταση βολής από την Ομόνοια και, αυτομάτως, διευρύνει τη διαφορά από την Ανόρθωση (+5). Επομένως, καλύπτει το χαμένο έδαφος, ανοίγοντας τους ορίζοντες προοπτικής για τους οκτώ «τελικούς» που θα απομένουν μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού.

Ο Γιάννης Πετράκης προφανώς γνωρίζει ότι το ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση, να ανακτήσει δυναμική, δείχνοντας ότι αντιδρά στα δύσκολα. Τέτοιας υφής 90λεπτα, λοιπόν, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πόσο μάλλον για τους κυανόλευκους που θέλουν να «απαντήσουν» στην ΑΕΛ, μετά από επτά σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες για τη νίκη.

Ο Ελλαδίτης προπονητής είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του ώστε να προετοιμάσει καταλλήλως τους παίκτες του. Με τη βοήθεια των συνεργατών του, μελέτησε εκ νέου την αντίπαλο και κατέγραψε σειρά συμπερασμάτων, δίνοντας τις δέουσες εντολές στις προπονήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει «χοντρά» λάθη στις μεταβιβάσεις και, κυρίως, μεγάλα κενά στη μεσοαμυντική γραμμή. Κάπου εκεί το… πλήρωσε άλλωστε η ομάδα του στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις με τη «συμπολίτισσα». Εκεί που είχε το πάνω χέρι, δηλαδή, βρέθηκε πίσω στο σκορ και μετά έτρεχε για να ισοφαρίσει.

Ο Απόλλων έχει βαθύ και ποιοτικό έμψυχο δυναμικό. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγαλύτερη συγκέντρωση και, ασφαλώς, συνέπεια. Δύο στοιχεία που θα κρίνουν πάρα πολλά και στη σημερινή μάχη του Τσιρείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ