aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η αντίδραση που τον... μεγαλώνει και το αρνητικό

Απόλλων: Η αντίδραση που τον… μεγαλώνει και το αρνητικό

H αντίδραση μίας ομάδας μετά από μία ήττα που πληγώνει είναι αυτή που χαρακτηρίζει τις μεγάλες ομάδες. Ο Απόλλων το απόγευμα του Σαββάτου (2/3) στο Τσίρειο κόντρα στην Ομόνοια έδειξε ότι η «σφαλιάρα» από τον ΑΠΟΕΛ, όχι μόνο δεν τον πήρε από κάτω, αλλά τον «τσίτωσε» ακόμα περισσότερο για την επίτευξη του στόχου του.

Οι γαλάζιοι μετά το πρώτο νωθρό δεκάλεπτο πάτησαν «γκάζι» και διέλυσαν την Ομόνοια «τιμωρώντας» την αδράνεια των πρασίνων στις στατικές φάσεις. Ο Σωφρόνης Αυγουστή παρουσίασε μία ομάδα με ορθολογικό σχήμα. Με δύο… κανονικούς στόπερ (Ρομπέρζ – Γιούστε), δύο ανασταλτικούς μέσους, οι μπορούν να του κάνουν τη δουλειά επιθετικά και ανασταλτικά (Σατσέτι – Κυριάκου), δύο εξτρέμ που δεν παίζουν κατ’ ανάγκην στα άκρα (Παπουλή – Σαρδινέρο) και παρουσίασε μία ομάδα με ικανότητα στη δημιουργία φάσεων. Αυτό δηλαδή που χαρακτηρίζει τον Απόλλωνα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Η νίκη με 3-1 επί της Ομόνοιας και οι απώλεια δύο βαθμών του ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος» έφεραν την ομάδα της Λεμεσού στους 50 βαθμούς, όσους και οι γαλαζοκίτρινοι, οι οποίοι έχουν το αβαντάζ στην ισοβαθμία καθώς κέρδισαν δύο φορές στις ισάριθμες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Το αρνητικό για τον Απόλλωνα στο ματς με την Ομόνοια ήταν η ευκολία με την οποία οι πράσινοι έφταναν στην περιοχή του Βάλε. Το τριφύλλι ήταν άστοχο και για καλή τύχη του Απόλλωνα δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ στις φάσεις των Κολοβού και Ατζαγκούν στο πρώτο δεκάλέπτο. Ο αγώνας θα ήταν εντελώς διαφορετικός αν συνέβαινε κάτι τέτοιο και ο Σωφρόνης Αυγουστή καλείται να ισχυροποιήσει την ομάδα του ανασταλτικά.

Στα παιχνίδια της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους μετρά και η κάθε λεπτομέρεια. Και για να αυξήσουν οι γαλάζιοι τις πιθανότητές τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να βελτιωθούν στον αμυντικό τομέα. Η επιστροφή του Γιούστε αποτελεί τεράστια ελπίδα ως προς σε αυτό το δεδομένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ