aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η «ανατομία» της πρώτης επίθεσης

Απόλλων: Η «ανατομία» της πρώτης επίθεσης

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αρκετός λόγος έγινε για το γεγονός πως ο Απόλλων, σε τρία παιχνίδια σε διάστημα 14 ημερών, σκόραρε από μία φορά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει πολύ περισσότερα. Όσες φορές και αν ρωτήθηκε ο Γιάννης Πετράκης, ξεκαθάρισε πως ουδόλως προβληματίζεται, προβάλλοντας τη μεγάλη ποιότητα που υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό. Και προχθές, σε ένα ζόρικο παιχνίδι, η ομάδα του έριξε τρία γκολάκια στην ΑΕΚ και  μπορούσε για περισσότερα (μέτρησε και δύο δοκάρια).

Ο Ελλαδίτης προπονητής του Απόλλωνα, λοιπόν, τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση. Αφενός βλέπει τους Νικολά Ντιγκινί, Ιωάννη Πίττα να βρίσκονται στην κορυφή των σκόρερ (πέτυχαν από 12 γκολ) και αφετέρου την ομάδα του να παρουσιάζεται δημιουργική. Διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή του μαραθωνίου (49) και πρωτίστως, σε κάθε παιχνίδι ανιχνεύει τον τρόπο για να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. Μέσος όρος; Δύο γκολ ανά ματς!

Ο Απόλλων, έχει σκοράρει στα 23 από τα 24 ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα, κάτι που προφανώς δεικνύει πάρα πολλά, αντικατοπτρίζοντας πρωτίστως την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Κολόσσι. Το μοναδικό παιχνίδι που έμεινε «άσφαιρος» ήταν απέναντι στην Ομόνοια, το οποίο διεξήχθη στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Πάμε πιο κάτω: Στις μισές αναμετρήσεις, δηλαδή 12, πέτυχε από 1 γκολ. Σε 3 ματς σκόραρε από 2 φορές, σε 4 από 3, σε 2 από 4 και το παζλ των τερμάτων συμπληρώνει μία «5άρα» και μία «6άρα». Το μεγαλύτερο σε έκταση σκορ ήταν στη 3η στροφή του μαραθωνίου, όταν διέσυρε με 6-0 τον Ερμή στο «Αμμόχωστος», φέρνοντας την απόλυση του Νίκου Παναγιώτου από τον πάγκο των «φτεροπόδαρων».

Με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να σκοράρει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έγιναν μία ντουζίνα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που κατάφεραν να χριστούν σκόρερ. To σημαντικότερο; Η ομάδα της Λεμεσού πήρε γκολ και από τις τρεις γραμμές! Ξέχωρα από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, 6 τέρματα πέτυχε ο Φλορεντίν Ματέι, 5 ο Τσάρλινσον Μπένσοπ και από 3 οι Μπακαλί Νταμπό-Γιάννης Γιαννιώτας. Επίσης, 2 γκολ πέτυχε ο Ατίλα Σάλαϊ και από 1 οι Τζιόρτζε Ντένιτς, Σάσα Μάρκοβιτς, Ζοάο Πέδρο, Ντάνιελ Λάρσον. Ένα γκολ πιστώθηκε ως αυτογκόλ.

Και κάτι ακόμα: Ο Απόλλων, σκόραρε σε όλα τα 15λεπτα ενός αγώνα. Μέχρι το ημίωρο, το ποσοστό ανέρχεται στο 10,2% και έπειτα ανεβαίνει αισθητά. Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, όπως και το τελευταίο ημίωρο, το ποσοστό εκτοξεύεται στο 20,4% ενώ στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης υπάρχει μία μικρή μείωση (18,4%).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ