aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η αναποτελεσματικότητα… φρέναρε το νικηφόρο σερί

Απόλλων: Η αναποτελεσματικότητα… φρέναρε το νικηφόρο σερί

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την ευκαιρία να ξεφύγει από τον ΑΠΟΕΛ στους 14 βαθμούς και ουσιαστικά να τον θέσει νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου όσο νωρίς κι αν είναι, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ο Απόλλων. Όχι πως οι 11 βαθμοί που χωρίζουν τις δύο ομάδες είναι λίγοι. Αλλά θα ήταν ακόη μεγαλύτερο το ψυχολογικό αβαντάζ, αφού θα δημιουργούσε μεγαλύτερο πρόβλημα στον αντίπαλό του.

Ναι μεν μια ισοπαλία απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ δεν θεωρείται αρνητικό αποτέλεσμα, όμως βάσει της εικόνας του αγώνα η ομάδα του Αυγουστή εάν ήταν αποτελεσματική θα έφευγε με το «διπλό».

Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν η αναμενόμενη. Αν και οι κυανόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, έδειξαν ίσως μεγαλύτερο σεβασμό στον αντίπαλό τους. Δεν ήταν δημιουργικοί, με αποτέλεσμα να μην απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, οι ευκαιρίες ήταν αρκετές και λόγω αστοχίας αλλά και καλής παρουσίας του αντίπαλου τερματοφύλακα δεν μπόρεσαν να πετύχουν πέρα τους ενός γκολ.

Από την άλλη, στη μοναδική ευκαιρία του αντιπάλου αδράνησε η άμυνα και δέχθηκαν το γκολ που τους στέρησε δύο βαθμούς. Και παράλληλα το νικηφόρο σερί αφού ο Απόλλων μέχρι προχθές μετρούσε έξι σερί νίκες. Μετά την απρόσμενη ισοπαλία στην πρεμιέρα με τη Δόξα στο Τσίρειο, είχε πετύχει έξι διαδοχικά τρίποντα.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι

Ο Αυγουστή δικαιώθηκε για την απόφασή του να αποσύρει στο ημίχρονο τον Κυριάκου και να περάσει στον αγώνα τον Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος πέτυχε το γκολ και γενικά είχε καλή παρουσία. Ο Απόλλων έδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι το πόσο γεμάτος είναι μεσοεπιθετικά, έστω κι αν δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του. Άλλωστε είναι κάτι που το μαρτυρούν τα 18 γκολ ενεργητικό. Διατηρεί και την καλύτερη αμυντική γραμμή, έστω κι αν το γκολ που δέχθηκε από τον ΑΠΟΕΛ μπορεί να χαρακτηριστεί… εύκολο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ