aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Η άμυνα και ο Μπρούνο Βάλε

Απόλλων: Η άμυνα και ο Μπρούνο Βάλε

Δεν είχε και πολλές επιλογές στον πάγκο ο Σωφρόνης Αυγουστή στο ματς με την ΑΕΚ στη Λάρνακα (1-2). Μπήκε προς το τέλος του αγώνα, ο νεαρός Πέτρος Ψύχας, ενώ από το 11’ ο Αντρέ Σκέμπρι είχε αντικαταστήσει τον Φακούντο Περέιρα. Ο Μαλτέζος, για πρώτη φορά, μετά από αρκετό διάστημα ήταν κινητικός και δραστήριος. Έχασε μοναδική ευκαιρία στο 1-1 να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όμως έπεισε πως παραμένει μια πολύτιμη μονάδα.

Αντίθετα, δεν βοήθησε ο Εμίλιο Σελάγια, δείχνοντας πως δεν ήταν στα καλύτερά του. Υπάρχουν όμως ευκαιρίες για όλους και τα παιχνίδια που ακολουθούν θα αναδείξουν τις δυνατότητες της ομάδας και των ποδοσφαιριστών. Τα έξι ματς του πρωταθλήματος θα κρίνουν την τύχη της ομάδας.

Ιδιαίτερα η τελευταία ήττα από την ΑΕΚ έχει προβληματίσει τον προπονητή του Απόλλωνα, ο οποίος εννοείται πως θα επιδιώξει να βελτιώσει την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας στο σημερινό ματς κυπέλλου με την ΑΕΛ την Τετάρτη (3/4) για την προημιτελική φάση.

Στα δυο παιχνίδια που προηγήθηκαν, οι κυανόλευκοι δέχθηκαν πέντε τέρματα. Δύο από την ΑΕΚ και τρία από τον ΑΠΟΕΛ, κάτι που λέει από μόνο του πάρα πολλά. Τόσο στα έξι παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα, αλλά και στα δύο ματς με την ΑΕΛ στο κύπελλο, επιβάλλεται η μέγιστη προσοχή, κυρίως συγκέντρωση στην άμυνα για να μην παραβιαστεί η εστία του Μπρούνο Βάλε. Ο τελευταίος δέχεται εύκολα γκολ. Ζητούμενο είναι και ο Πορτογάλος να βρει τον καλό του εαυτό για να βοηθήσει την ομάδα να κυνηγήσει μέχρι τέλους τους στόχους της.

Απαιτείται… σπριντ στην τελική ευθεία

Έξι παιχνίδια απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος και εννοείται πως θα γνωρίζουν στην ΑΕΛ την τελική θέση στη βαθμολογία και πρωτίστως, εάν θα εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δη του Γιουρόπα Λιγκ. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα με βάση τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί το περασμένο καλοκαίρι, επιθυμούν να ολοκληρωθεί και με έναν τίτλο. Γι’ αυτό η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου θα αποτελέσει άλλη μια επιτυχία και συνάμα θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ