aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: Γύρισε πίσω 78 μέρες και κάνει επανάληψη

Απόλλων: Γύρισε πίσω 78 μέρες και κάνει επανάληψη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Παρά το γεγονός πως πέρασαν 13 αγωνιστικές, σε καμία περίπτωση δεν έχουν ξεχάσει στον Απόλλωνα την ήττα που δέχθηκαν στον πρώτο γύρο από την ΑΕΛ και, πολύ περισσότερο, τον τρόπο με τον οποίο έφυγαν με άδεια χέρια από το Τσίρειο (1-2). Μετά από 78 μέρες, λοιπόν, ξανασυναντούν τη συμπολίτισσά τους και, όπως εύκολα καταλαβαίνετε, έχουν πάρα πολλούς λόγους για να ζητήσουν με μανία τη νίκη. Θα αφήσουν την επικείμενη αντίπαλο πέντε ολόκληρους βαθμούς πίσω τους και με κεκτημένη ταχύτητα θα υποδεχθούν το Παραλίμνι στην 26η αγωνιστική, με ξεκάθαρο στόχο να σφραγίσουν την πρωτιά, μπαίνοντας στα πλέι οφ με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις.

Για να πάρει ο Απόλλων τη ρεβάνς από την ΑΕΛ, εννοείται ότι το πάθημα στη 12η στροφή πρέπει να αποδείξει ότι του έγινε πάθημα. Δηλαδή, καλείται να αμυνθεί πολύ πιο αποτελεσματικά σε σχέση με την προηγούμενη… συνάντηση με τους γαλαζοκίτρινους και, ασφαλώς, να μην ξοδέψει τις φάσεις που θα δημιουργήσει. Σε τέτοια υφής 90λεπτα, ξέχωρα από το πάθος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα, τεράστιο ρόλο διαδραματίζει η συγκέντρωση στον ανασταλτικό και στον επιθετικό τομέα. Μάλλον, κάπου εδώ την είχε… πατήσει ο Απόλλων στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί τέλος του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Πετράκης «διαβάζει» την ομάδα του καθημερινά στις προπονήσεις, ξεσκονίζοντας παραλλήλως κάθε πληροφορία που αντλεί για την αντίπαλο. Τα λέει με τους συνεργάτες του και κατευθύνει αναλόγως τους ποδοσφαιριστές του ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στο μεθαυριανό σπουδαίο ντέρμπι. Το έχει δηλώσει πλειστάκις ότι εμπιστεύεται όλους τους παίκτες και κρίνει πως, εάν φτάσουν στο ύψος μίας ισορροπημένης εμφάνισης, μπορούν να πανηγυρίσουν το 16ο ολόχρυσο «τρίποντο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ