aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑπόλλων: «Γνωρίστε τη χρυσή 11αδα της δεκαετίας που εσείς επιλέξατε!»

Απόλλων: «Γνωρίστε τη χρυσή 11αδα της δεκαετίας που εσείς επιλέξατε!»

Η δεκαετία των ‘10s πέρασε και όλοι μας βλέπουμε την επόμενη ημέρα. Ωστόσο το παρελθόν και η ιστορία έχει ήδη γραφτεί και τα τελευταία 10 χρόνια ο Απόλλωνας σημείωσε πολλές επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων!

«Από το 2010 μέχρι σήμερα πανηγύρισε τέσσερα κύπελλα, δύο Super Cup και τέσσερις προκρίσεις στους ομίλους του UEFA Europa League. Όλες αυτές οι επιτυχίες είχαν την συμβολή μερικών πολύ σημαντικών ποδοσφαιριστών οι οποίοι άφησαν το δικό τους αγωνιστικό στίγμα, αγαπήθηκαν από τον κόσμο της Λεμεσιανής ομάδας, ταυτίστηκαν μαζί τους και αγάπησαν τον Απόλλωνα.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα «ζητήθηκε από τους οπαδούς του Απόλλωνα να ψηφίσουν την κορυφαία ενδεκάδα της δεκαετίας, έτσι ώστε να θυμηθούμε και να τιμήσουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα αυτή την χρονική περίοδο. Η ψηφοφορία έγινε μέσω των κοινωνικών δικτύων της ομάδας μας σε Instagram και Facebook».

Ομολογουμένως το έργο των φίλων της ομάδας ήταν πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχουν αρκετοί επιτυχημένοι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την γαλανόλευκη φανέλα και η επιλογή μόνο 11 ποδοσφαιριστών είναι σχεδόν αδύνατη.

Αρχίζοντας από τη θέση του τερματοφύλακα, ο Μπρούνο Βάλε έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των φίλων της ομάδας και επιλέχθηκε να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια ενδεκάδας της δεκαετίας του Απόλλωνα.

Όταν ο… Κέρβερος άφηνε την χώρα του και ερχόταν στην Κύπρο για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2012, κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα έμπαινε στο πάνθεον της ιστορίας του Απόλλωνα. Πολλές οι σημαντικές στιγμές που έχει ζήσει με την ομάδα μας, με αποκορύφωμα το γεγονός ότι ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές με το έμβλημα του Απόλλωνα στο στήθος.

Στο δεξί άκρο της άμυνας επιλέχθηκε από το φίλαθλο κοινό ο Ζοάο Πέδρο. Ο Mr. Assist όπως αποκαλείται από τον κόσμο της ομάδας, «κλείδωσε» τη θέση στη δεξιά πλευρά από το καλοκαίρι του 2015. Ο πρόσφατα επιλεχθέντας από το κοινό και ως ο MVP του 2019, ψηφίστηκε σχεδόν απ’ όλους τους οπαδούς για τη θέση του δεξιού μπακ.

Στο κέντρο της άμυνας έχουν επιλεχθεί ποδοσφαιριστές από τον κόσμο της ομάδας αμυντικοί του υφιστάμενου ρόστερ.

Ο Έκτορ Γιούστε βρίσκεται στον Απόλλωνα από το καλοκαίρι του 2017 και έκτοτε, όποτε είναι διαθέσιμος, δεν έχει χάσει ποτέ τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο υψηλόσωμος αμυντικός έχει πετύχει καθοριστικά και σημαντικά τέρματα με τα χρώματα του Απόλλωνα με πιο χαρακτηριστικό αυτό στο Γκούντισον Παρκ με αντίπαλο την Έβερτον.

Ο Ισπανός έδεσε άψογα με τον Βαλεντίν Ρομπέρζ ο οποίος είναι και ο παρτενέρ του στην κορυφαία ενδεκάδα. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός ήρθε στην Κύπρο από την Premier League το καλοκαίρι του 2016 και από την πρώτη μέρα εντυπωσίασε το φίλαθλο κοινό της Κύπρου με το ψύχραιμο παιχνίδι του. Και η τέταρτη θέση στην άμυνα της ενδεκάδας της δεκαετίας αφορά ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο υφιστάμενο ρόστερ της ομάδας μας. Αγκίρε και Βασιλείου «έδωσαν» μεγάλη μάχη για τη θέση στο αριστερό άκρο, με τον Κύπριο διεθνή να κερδίζει τη θέση.

Ο Γιώργος Βασιλείου με την μαχητικότητα, το πάθος και το πείσμα του βρίσκεται στην καρδιά του απανταχού Απολλωνίστα. Πρόσφατα ο ένας εκ των αρχηγών συμπλήρωσε το θρυλικό αριθμό των 200 συμμετοχών!

Στη μεσαία γραμμή έγινε μεγάλη «μάχη» για τη δεύτερη θέση που θα απάρτιζε την ενδεκάδα της δεκαετίας. Ο Ρασίντ Αμντανί ήταν αυτός που «κλείδωσε» από νωρίς τη θέση. Ο ακούραστος μέσος τίμησε και ίδρωσε με το παραπάνω τη φανέλα της ομάδας όπου αγωνίστηκε για μια τετραετία. Τα χιλιόμετρα και τα κλεψίματα που κατέγραψε ήταν αμέτρητα και η συμβολή του για πολλές από τις επιτυχίες μας ήταν καθοριστική.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη θέση στη μεσαία γραμμή οι Μεριέμ, Χάμπος Κυριάκου, Ντα Σίλβα και Κιντέρος τη διεκδίκησαν με αξιώσεις, ωστόσο το «πίτμπουλ» «κλείδωσε» το κέντρο με μικρή διαφορά από τον Χάμπο. Ο Εστέβαν Σατσέτι, βρίσκεται στον Απόλλωνα από το 2015 και από τότε είναι αναπόσπαστο μέλος της ενδεκάδας. Το πάθος, η δύναμη και η θέληση για νίκη, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής ο κόσμος επέλεξε τον Γκαστόν Σανγκόι. Το «αλάνι» αγαπήθηκε όσο λίγοι από την Δυτική και η απουσία του από την ενδεκάδα της δεκαετίας θα προκαλούσε έκπληξη! Ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του 2013 που κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί στους ομίλους του UEFA Europa Leagueαφού ήταν αυτός που πέτυχε και τα δύο τέρματα στον αγώνα με τη Νις στο ΓΣΠ.

Στο άλλο άκρο της μεσαίας γραμμής επιλέχθηκε ο Φώτης Παπουλής. Ο αρχηγός της ομάδας είναι εκ των πιο παλιών και το όνομα του είναι συνυφασμένο με τη σύγχρονη ιστορία του Απόλλωνα. Πρόσφατα πέτυχε το 100ο του τέρμα με την φανέλα του Απόλλωνα και από το 2012 που βρίσκεται στην ομάδα μας έχει πανηγυρίσει τέσσερα Κύπελλα, δύο Super Cup και τέσσερις προκρίσεις στους ομίλους του UEFA Europa League.

Στην γραμμή της επίθεσης έχουν επιλεχθεί δύο αγαπητά πρόσωπα της Δυτικής. Ο Άντον Μάγκλιτσα έφυγε για την Κίνα τον περασμένο χειμώνα αλλά δεν έχει λησμονηθεί από κανέναν. Το «δολοφονικό» ένστικτο του Κροάτη επιθετικού, λίγοι το είχαν στην Κύπρο και για αυτό τον λόγο έχει επιλεχθεί από την μεγάλη μάζα του φίλαθλου κοινού του Απόλλωνα. Ο Κροάτης αγωνίστηκε στην ομάδα μας για τρία χρόνια και σε 126 συμμετοχές με το έμβλημα του θρύλου στο στήθος έχει πετύχει 50 τέρματα!

Τελευταίος αλλά όχι έσχατος, ο Άμπραχαμ Γκίε ο οποίος ανακοινώθηκε στον Απόλλωνα το 2013, αμέσως μετά την πρόκριση μας στους ομίλους του UEFA Europa League. Η «κόμπρα» εντυπωσίασε όλο το φίλαθλο κοινό της Κύπρου με την αξεπέραστη ταχύτητα του και κατά πολλούς θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών που αγωνίστηκε στην Κύπρο.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ψήφισαν στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα επίσημα μέσα της ομάδας μας στα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ